Çarpık İlişki Sonrası Öldürülen Şahsın Katiline 15 Yıl Hapis

Çarpık İlişki Sonrası Öldürülen Şahsın Katiline 15 Yıl Hapis
Trabzon'da çarpık ilişki sonrası öldürülen Rizeli mevsimlik Çaykur işçisi Enver Kanberoğlu’nu bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanık Vedat M.T.’ye 15 yıl hapis cezası verildi.

Trabzon'da geçen yıl, sosyal paylaşım sitesinden tanışarak buluştuğu Pazar Kirazlık Çay Fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan Enver Kanberoğlu’nu, aralarında çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanık Vedat M.T.’ye 15 yıl hapis cezası verildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vedat M.T. (25) ile taraf avukatları katıldı. 

Savunması alınan sanık Vedat M.T. Giresun'da otomobil lastiği işi yapılan bir dükkanda çalıştığını anlatarak, olay öncesi Rize'deki bir çay fabrikasında çalışan ve Trabzon'da ev kiralayan Enver Kanberoğlu (37) ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığını anlattı.

Olay günü de telefonla görüştüğü "Jale" ismini kullanan Enver Kanberoğlu ile ilişkiye girmek için Trabzon'a gelerek bu kişinin evine gittiğini söyleyen Vedat M.T, kendisini kadın kıyafeti ile karşıladığını öne sürdüğü Enver Kanberoğlu ile para karşılığı ilişkiye girdikten sonra aralarında tartışma çıktığını söyledi.

Tartışmada kendisini kaybederek yanındaki "sustalı" tabir edilen bıçak ile Enver Kanberoğlu’nu vücudunun çok sayıda yerinden bıçakladıktan sonra bu kişiye ait kıyafetleri giydiğini, kendisine ait kıyafetleri de bir poşete koyarak çöp kutusuna attığını söyleyen Vedat M.T. daha sonra Giresun'a döndüğünü itiraf etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti de sanık Vedat M.T'ye önce "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini ve suçunu kabul ettiğini belirterek, Vedat M.T'nin cezasını 15 yıla indirdi.

Trabzon'un Kemermaya Mahallesi'ndeki bir dairede geçen yıl gerçekleşen olayın ardından kaçan Vedat M.T, Giresun'un Espiye ilçesinde yakalanarak tutuklanmıştı. 

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Trabzon’daki Bıçaklı Cinayetin Altından Çarpık İlişki Çıktı

O Cinayet Aydınlanıyor, 40 Kez Bıçaklanmış!

Çaykur İşçisi Bıçaklanarak Öldürüldü