CarrefourSA, kovduğu başörtülüden özür diledi

CarrefourSA, kovduğu başörtülüden özür diledi
CarrefourSA kovduğu başörtülü çalışan ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

CarrefourSA, bugüne kadar çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle hiçbir şekilde sorgulaması veya buna bağlı bir ayrımcılığının söz konusu olmadığını bildirdi.
 
Yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin bugünkü (dünkü) sayısında yayımlanan şirketle ilgili haberden duyulan üzüntü dile getirildi.
 
Açıklamada, ''CarrefourSA'nın bugüne kadar çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle hiçbir şekilde sorgulaması veya buna bağlı bir ayrımcılığı söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur'' ifadelerine yer verildi.
 
Söz konusu habere konu olan olayın İçerenköy CarrefourSA mağazasında yaşandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Çalışanımızın tamamıyla bireysel düşüncesini yansıttığı ve tasvip etmediğimiz bu hareket, CarrefourSA'nın ilkelerini ve prensiplerini kesinlikle yansıtmamaktadır. İlk değerlendirmelerin ardından çalışanımız, bir daha benzeri bir olaya sebebiyet vermemesi için uyarılmıştır.
 
Konunun duyulmasının ardından talihsiz davranışa maruz kalan Kızılay Ataşehir Şube Gönüllüsü Sayın Elif Demirci ile de iletişime geçilerek kendisinden özür dilenmiştir.''