Çarşıbaşı Yangınında 6 ev kül oldu

Çarşıbaşı Yangınında 6 ev kül oldu
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yavuzköy'de bu sabaha karşı çıkan yangında 6 ev, 7 samanlık, 2 serander yanarken, 2 de büyükbaş hayvan telef oldu.

Yangın Yavuzköy'e bağlı Düz Mahalle'de saat 04.00 sıralarında çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Selim Şar isimli vatandaşın evinin yanındaki elektrik direğinden, rüzgarın da etkisiyle çıkan kıvılcımlar samanlığa sıçradı. Samanlığın ateş almasıyla birlikte yangın Şar'ın evine sıçrarken, sırasıyla Selahattin ve Osman Şar, Celal Erdoğan, Ali ve Ahmet Kara'nın evleri alevlere teslim oldu.

10.20100309162123..jpg

Yangına Çarşıbaşı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Trabzon Belediyesi ile Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında 6 ev, 7 samanlık, 2 serander yanarken, 2 de büyükbaş hayvan telef oldu.

11.20100309162139..jpg

Köye gelerek incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yangından zarar gören vatandaşlara devlet olarak gereken yardımın yapılacağını belirtirken, vatandaşlar köylerinde sık sık elektriklerin kesilip geldiğini ve bundan dolayı da bir kaç kez yangın çıktığını söyledi. Vali Kızılcık, elektrik sistemindeki arızaların giderilmesi için gerekli yerlere talimat vereceğini ifade ederek "Elim bir yangın ile karşı karşıyayız.

Vatandaşlarımızın beyanına göre elektrik direğinden çıktığı zannettiğimiz yangın sonucu 4 konut ağır hasar, 2 konut hafif hasarlı olmak üzere 7 samanlık ile 2 serander yandı. Ayrıca 2 büyük başhayvan da telef oldu. Bizi teselli eden tarafı ise can kaybı olmaması. Evi yanan vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda giderilecek. Ayrıca vatandaşlarımızın talep ettiği elektrik sistemindeki arızaların giderilmesi için TEDAŞ'a gerekli talimatları vererek ihtiyaçlarını gidereceğiz. Umut ediyorum bundan sonra hiç bir vatandaşımız bu tür afetlerle karşı karşıya kalmaz" dedi.

Yangından zarar gören vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileten Vali Kızılcık, Havva Kocaman isimli bir bayanın 10’a yakın okuma yazma bilmeyen kadının sözcüsü olarak kendisinden gece okulu istemesi üzerine bu talebin hemen yerine getirileceğini söyledi.

12.20100309162158..jpg

Kocaman “Sayın Valim, okur yazar olsaydım en azından itfaiyeye telefon ederdim” sözü üzerine çok duygulanan Vali Kızılcık, “İşte kadınlarımızın okuma yazma bilmesinin ne kadar önemli olduğu ortada. Kadınlarımızın bu okuma yazma hevesi beni çok duygulandırdı ve de çok mutlu etti. En kısa sürede hemen gece okulunu burada açıp, kadınlarımızın okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız “ şeklinde konuştu.