Casusluk Çetesinin YAŞ'ta Terfi Listesi

Casusluk Çetesinin YAŞ'ta Terfi Listesi
Askeri casusluk çetesinin, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) için terfi edecek albay ve amirallerin listesini hazırladığı ortaya çıktı.

İzmir'de yürütülen askeri casusluk soruşturmasında ele geçirilen belgelerde şok iddialar yer aldı. Orduevlerine ses kayıt cihazı ve gizli kamera koydukları belirlenen casusluk çetesinin 2011 yılı Yüksek Askeri Şurası (YAŞ) için terfi edecek albay ve amirallerin listesini hazırladığı anlaşıldı.

TERFİ EDECEKLER

Eskort olarak çete için faaliyet gösteren Safiye K'dan ele geçirilen hard diskten çıkan bir dokümanda 2011 yılı YAŞ'ı için terfi edecek albay ve amirallerin terfi listesinin hazırlandığı anlaşıldı. "Komutana tavsiyeler" adlı dosyada, terfi etmesi öneriler amiral ve albaylar şöyle sıralandı: "Amiral V.K., Amiral K.G., Albay A.Ş., Albay Ö.F.E., Albay K.Y., Albay N.Ü., Albay M.V."

Üsteğmen O.S.'ye ait hard diskten Gölcük Astsubay Orduevi'ndeki gizli kamera sisteminin fotoğrafı ile "Maria'nın daimi kızları" adlı dokümana ulaşıldı. Orduevi'ndeki bir odanın peteğine ses kayıt cihazı, abajura ise mini webcam kamera yerleştirildiği belirlendi. "Ali T.B.'nin ekibi-Maria'nın kızları" adlı dosyada, "MSKV'dan gelin sayısını artırmamız isteniyor. Yeni damatlar lazım, E.K. evlense Maria'nın kolu daha da uzun olacak" denmesi dikkat çekti.

3. KOLORDU YAPILANMA

Çeteden ele geçirilen "HRF(eksik biraz daha net olmalı).doc" adlı dokümanda 3'üncü Kolordu'daki yapılanma için "Altı bayan kolordudaki yapılanmayı hem idare ediyor hem de faaliyetlerini icra ediyor. İstihbarat ile ilgili özellikle yabancı askeri personele istedikleri bilgileri sağlamaktadırlar" notu yer alıyor. Belgede çeteyle irtibatlı bayanlar için şu notlar düşülmüş: Takım lideri; T.O. (Bilgi sistemleri yöneticisi; bu konumu ile 3. Kor. Personelinin her türlü resmi dosyalarına sistemden girebiliyor ve elde edebiliyor.) A.S. Yabancı dili sayesinde ABD'li subaylarla irtibatı sağlamaktadır. S.K.3. Kor'un tüm resmi para trafiğine hakim. Ö.Ç. ve T.O. güzel bir ikili. S.K. tüm personelin yumuşak karnını biliyor. Bu sayede zafiyetleri hakkında veri topluyor."

HAKİMİ İKNA ETTİ, ÇİÇEK TUTUKLANMADI

Çete lideri Bilgin Özkaynak ile çete elemanı Narin Korkmaz'dan ele geçirilen hard disk içinde İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırlayan Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek'in yargılayan Deniz Hakim Yüzbaşı M.Y.'ye ait özel bilgilere erişildi. İddiaya göre Çiçek'in askeri yargı tarafından tutuklanmamasının nedeni çete ile irtibatlı olduğu öne sürülen denizci hakim.

HUKUK MUKUK DİNLEMİYOR

Deniz Hakim M.Y ile ilgili fişlemelerde şu bilgiler yer aldı:
"Mustafa Balbay ile tanışıyor. Babası CHP ile irtibatlıdır. Balığı ve kadını sever. Bize yanlış yapmaz. Çorlu'da askeri savcı olarak çalışırken eşine iş yönlendirmeden dolayı soruşturma geçirmiş, bu nedenle Hıfzı'yı ikna etmek zor oldu. Mahkemeye katıldıktan sonra kendini ispatladı.

Dursun Çiçek'i tutuklamadı. Heyetinde yer alan Albay'ı ikna etti. Katiplerinden N. İle ilişkisi var. Kendisine yapmamasını söyledim. Zaman zaman birlikte yemeğe çıkmaları dikkatleri üzerinden topluyor. Ama yine kendini tutamıyor. Gözü kara, hukuk mukuk dinlemiyor. Kendisine ne söylediysem yaptı. Ergenekon'dan içeri alınanların büyük kısmıyla irtibatlı."