Çatıda Ve Bahçede İnceleme: Mavi Işık Kullanılıyor

Çatıda Ve Bahçede İnceleme: Mavi Işık Kullanılıyor
Olay yeri inceleme polislerinin Suudi Arabistan Konsolosluğunda çalışmaları devam ediyor.

Olay yeri inceleme polislerinin Suudi Arabistan Konsolosluğunda çalışmaları devam ediyor. Bir olay yeri inceleme polisi, konsolosluk çatısında, bir diğeri ise bahçede inceleme yaparak fotoğraf çekti.

Türk heyeti Cemal Kaşıkçı olayını aydınlatmak için Suudi Arabistan başkonsolosluğunda geniş kapsamlı inceleme yapıyor. Bir olay yeri inceleme polisi konsolosluk çatısında, bir diğeri ise bahçede inceleme yaptı.

MAVİ IŞIK KULLANILIYOR

Olay yeri inceleme ekipleri daha önce Münevver Karabulut cinayeti de olmak üzere çok sayıda cinayeti çözmek için kullandıkları "Mavi Işık "yöntemini kullanıyor. Duvarlara ve konsolosluk içindeki her noktaya bu ışık tutulurken, ekipleri çalışması da kameralarca kaydedildi.

MAVİ IŞIK YÖNTEMİ NEDİR?

Mavi Işık yöntemi modern "olay yeri inceleme" yöntemlerinden biri olarak bütün dünyada kullanılıyor. Luminol adı verilen madde herhangi bir yüzeye püskürtüldüğünde, bu yüzdeki kan izi ve kalıntılarıyla tepkimeye giriyor. Tepkime sonucunda ise mavi-yeşil renkte bir ışık saçıyor. Böylece, gözle görülemeyecek kan kalıntıları bu şekilde tespit edilebiliyor.

(İHA)

Kaynak:IHA