Çavuşoğlu’ndan İstifa Tartışmalarına İlişkin Açıklama

Çavuşoğlu’ndan İstifa Tartışmalarına İlişkin Açıklama
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim belediye başkanlarımızdan il başkanlarımıza...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim belediye başkanlarımızdan il başkanlarımıza kadar herkes bu dava neyi gerektiriyorsa bunun önünü arkasını düşünmeden zaten gereğini yapar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 5 Ekim tarihinde Ankara Polatlı Eğitim Komutanlığında eğitim sırasında barut patlaması sonucu yaralanan ve kaldırdığı hastanede şehit düşen Bursalı Topçu Onbaşı Daha Çelik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Çavuşoğlu, AK Parti Ulus Mahalle Başkanı Fahrettin Yıldırım ve ailesine kızının vefatından dolayı da taziye ziyareti gerçekleştirdi.

"AK PARTİ MİLLETLE OLAN BAĞINI HİÇBİR ZAMAN İÇİN KOPARMAZ"

Ziyaret çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Çavuşoğlu, "16 Nisan referandumundan sonra yeni bir döneme girdik. Yeni dönemle beraber ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız değişen anayasa ile beraber partimizin başına genel başkan olarak döndü ve o tarihten itibaren partimiz bir kısım değişim ve dönüşüm yaşamaya başladı. İlk olarak kongre süreciyle beraber MKYK'da bir değişim oldu. Bakanlar Kurulumuzla ilgili olarak 180 günlük eylem planı çerçevesinde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talepleri oldu. Son olarak da malumunuz İstanbul, Niğde ve Düzce olmak üzere 3 belediye başkanımız görevlerinden ayrılmış oldular. Konuşulan belediyelerimiz daha var. Onlarla ilgili de süreç daha devam ediyor. AK Parti sadece bir parti değildir. AK Parti bir davanın adıdır. AK Parti'de hangi mevkii makamda görev alırsa alsın bu dava ruhuyla bütün arkadaşlarımız hizmet ederler, görevlerini yerine getirirler. AK Parti milletle olan bağını hiçbir zaman için koparmaz. Diğer siyasi partiler milleti seçimden seçime hatırlasalar bile AK Parti sandıklar kapandıktan sonra da bir sonraki seçime kadar saha araştırmaları yapmaya devam eder. Milletin talepleri doğrultusunda hassasiyet göstermiştir" dedi.

"BU DAVADA ROL ALAN BİZİM ARKADAŞLARIMIZ BU DAVA BİLİNCİYLE HAREKET EDERLER"

3 belediye başkanının daha istifasının istenmesine yönelik de konuşan Çavuşoğlu, "Basında ve sosyal medyada gördüğüm yorumlara üzülüyorum. 16 yıllık bir partiyi anlayamamış ve tanıyamamış olmalarından dolayı üzülüyorum. Partimiz bir dava partisidir. Biz de makamlar ve mevkiiler sadece araçtır, amaç değildir. Halka hizmet etmenin aracıdır. Bakan, il başkanı, belediye başkanı, partideki yönetim kurulu üyesi bu davanın bilinci çerçevesinde hareket ederek kendi nefsini ve ikbalini bu davanın önüne koymaz. Bizim için önemli olan bu davanın, Türkiye'nin geleceğidir. Yapılan yorumları haksız ve hadsiz buluyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız her konuyu açıkça ifade ettiler. Bundan sonra bizim söyleyeceğimiz her söz lafı güzaftır. Bu manada süreci hep beraber yaşıyoruz. Kim olursa olsun, hiç kimseye haksızlık yapmamak lazım. Bizim belediye başkanlarımızdan, il başkanlarımıza kadar bu dava neyi gerektiriyorsa bunun önünü arkasını düşünmeden zaten gereğini yapar. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıklamaları nettir. Bu davada rol alan bizim arkadaşlarımız bu dava bilinciyle hareket ederler. Bunun dışında yapılan yorumlar AK Parti'yi ve yorum yapılan kişileri tanımamaktan ibarettir" diye konuştu

(Mesut Alan - Ahmet Faruk Çabuk/İHA)

Kaynak:IHA