Çay 1 lira 25 Kuruş Olmalı

Çay 1 lira 25 Kuruş Olmalı
Rize Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Güven Aksoy çayın bölge için can damarı olduğunu belirtti

Aksoy, Çaya verilecek taban fiyatı çay müstahsili ve esnaf sanatkar camiamızda çok önem kazanmıştır Bu güne kadar çaya verilen fiyatın çok düşük olması ve çaya verilen değerin sürekli beklentilerin altında kalması bölgemizin geri kalması ve göç vermesine neden olmuştur. Yaşanan bu gibi durumlar ise esnaf sanatkârımızı olumsuz yönde etkilemekte çay fiyatının düşük olması nedeniyle alım güçü azalan bölge vatandaşımızdan etkilenen. Esnaf sanatkârımız kullanmış olduğu krediyi ödemekte güçlük çekmektedir Buna bağlı olarak  işyeri  ve dükkanlarda kısım kısım kapanmalar yaşanmaktadır şeklinde konuştu.

Bu yılkı çay fiyatından beklentilerimizi iş başındaki yetkililerin piyasa koşullarını gözeterek istenilen bu makul fiyatların ne kadar haklı gerekçelere dayandığını  göz ardı etmemesi gerektiğini belirten Aksoy, “Rize esnaf kredi  kefalet kooperatifi olarak bu güne kadar çayda destekleme primini  diğer mahsullere göre çok düşük olduğu düşüncesindeyiz. Öncelikle çaydaki destekleme primlerinin artması ve çaya gerçek değerinin verilmesiyle çayın geleceğini ve bölge halkının yaşam kalitesini artırmasını sağlayacağı düşüncesindeyiz.

Aksoy, “Rize esnaf kredi kefalet kooperatifi olarak çaydaki fiyat düşüncemiz 1 liradır. Desteklemede 25 kuruş olmalıdır. Talebimiz afaki değil makul olduğuna inanıyoruz  çay fiyatı bu fiyatların altında kalması durumuzda bölgemizdeki göçün durmayacağı ve işyerlerimizin kapanacağı korkusunu taşımaktayız” dedi.