Çay Alımı 1 Mayıs'ta Başlıyor

Çay Alımı 1 Mayıs'ta Başlıyor
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çaykur’a bağlı çay fabrikalarının 1 Mayıs tarihine kadar yaş çay alımlarına hazır hale getirileceğini açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, Çaykur bünyesinde bulunan 47 fabrikada hazırlıklarımız tamamlanmak üzere olduğunu belirterek Mayıs tarihine kadar hazırlıkların tamamlanarak yaş çay yaprağının toplanacak olgunluğa ulaşması ile alımlara başlayacaklarını duyurdu.

Yüce, kaliteli ürün çağrısında bulunarak, “Kalitesiz ürünün tüketici tarafından kabul görmeyeceğini bilmekteyiz. Kaliteye azami özen gösteriyoruz. Kalitenin başlangıç noktası fabrika değildir. Fabrika gelen ürünü en iyi şekilde işlemeye dikkat eder. Nitelikli çay nitelikli yapraktan oluşur. Buda nitelikli bakımdan oluşur. bu nedenle yaş çay üreticisinin ürünlerini en iyi şekilde gübrelemelerini, budamalarını ve hasadı evsafa uygun olarak yapmamalarını istiyoruz. Müstahsilimiz kendi geleceği için alım standartlarına uygun çay hasadı yapsın. 200 binin üzerinde müstahsil ailemiz var. Çay Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik olarak lokomotifidir. Çayı ortadan kaldırdığımızda ekonomik hayatın tamamen çökeceğini görebilmek önemli bir gerçektir. Bu kadar öneme sahip ürün ile ilgili müstahsilimize evsafa uygun hasat yapmaları için ısrar ediyoruz. Çünkü bu çayın geleceği ve bölgenin geleceği için çok önemlidir” dedi.

Yüce, ayrıca yaş çay kilogram fiyatının belirlenmesi konusunda fikir bildirmek üzere Çaykur olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.