Çay Çalılarını Yakmak İsterken Ormanı Yaktı

Çay Çalılarını Yakmak İsterken Ormanı Yaktı
Rize’de dikkatsizlik sonucu çıkan yangında yaklaşık 10 dönümlük arazi kül oldu.

Yaklaşan çay mevsimine hazırlık yapan şahsın kestiği çay çalıları ile diğer cisimleri yakmak için açık alanda yaktığı ateşten kıvılcımlar ormana sıçradı. Yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alan çıkan yangında kül oldu.

Edinilen bilgiye göre olay dün akşam saat 19.30 sıralarında Merkeze bağlı Taşpınar Köyünde meydana geldi.

Kestiği  çay çalıları ile diğer cisimleri yakmak isteyen Ö.A. adlı kişinin yaktığı ateşten kıvılcımlar çevreye yayıldı ve şahsın söndüremediği yangın giderek büyüdü. Ormanlık alana yayılan yangın Rize Orman İşletme Müdürlüğü ve Rize Belediyesi İtfaiyesi ile Rize İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce 3 saatte kontrol altına alınıp söndürülebildi. Yangında yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

taspinar-koyunde-orman-yangini-(2).jpg

ÇAY ARAZİSİ TEMİZLİĞİ İÇİN YAKILAN ATEŞLERE DİKKAT

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşlara çay arazilerini temizleme işlemlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, yakılan ateşlerde en küçük bir kıvılcımın dahi onlarca hektar orman alanının yanmasına sebep olabildiğinden vatandaşların mümkün olduğunca açık alanlarda ateş yakmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.

taspinar-koyunde-orman-yangini-(5).jpgtaspinar-koyunde-orman-yangini-(1).jpgtaspinar-koyunde-orman-yangini-(3).jpgtaspinar-koyunde-orman-yangini-(6).jpg

taspinar-koyunde-orman-yangini-(4).jpg