Çay Kanunu Bireysel Çalışma

Çay Kanunu Bireysel Çalışma
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ticaret Borsası tarafından hazırlanan çay kanunu taslağının bir ARGE çalışması olduğunu belirterek, ''hükümetimizin TBMM gündemine getirme düşüncesi yoktur'' dedi.

Karal, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde yaptığı açıklamada, Çay Kanunu Taslağının bireysel bir çalışma olduğunu belirterek, ''İyi niyetle yapılan bir çalışmadır. Emtia Borsası kurulması fikri ile yola çıkıldıktan sonra Çay Kanunu Taslağı hazırlanmıştır. Siyasi bir yöne çekilmesi doğru değildir'' dedi.

Çay Kanunu Taslağının hükümetin gündeminde bulunmadığını vurgulayan Karal, şöyle devam etti: 

 ''Genel anlamda milletvekillerimizin ve partimizin politikası aynı görüştedir. Bu çalışma hükümet kaynaklı değildir. Çay Kanunu Taslağını hükümetimizin TBMM gündemine getirme düşüncesi yoktur. Bireysel anlamda çalışma yapan Ticaret Borsası'nın TBMM'ye Kanun Taslağı sunma hakkı yoktur. Bu bir iyi niyetle yapılmış ARGE çalışmasıdır. Bu çalışmayı olumlu veya olumsuz anlamda AK Parti ile ilişkilendirmek doğru olmaz.''

Karal, öte yandan Kalkandere ilçesinde yapılması planlanan Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin hukuksal olarak imkansız hale geldiğini ifade ederek, ''OSB hukuk duvarına tosladı. Vatandaşların şikayeti üzerine çalışmalar durduruldu. Bölgede 350 dönüm kamulaştırılmış, 180 dönüm ise kamulaştırılamadı. Hukuk süreci önünü tıkadığı için yapılacak bir şey kalmadı'' diye konuştu.