Çay Kanunu Neden Gizleniyor?

Çay Kanunu Neden Gizleniyor?
Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Genç, çıkarılması düşünülen çay kanununun son şekli hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Genç, çıkarılması düşünülen çay kanununun her aşamasında bulunmak ve katkı sağlamak istediklerini söyleyerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "bu yıl çıkarmayı düşünüyoruz" dediği kanun taslağının son şekli ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

2009'da dönemin Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun öncülüğünde sektörün tüm ilgililerinin katkısı ile hazırlanan ve ülke genelindeki yüzlerce kurum, kuruluş ve STK'lardan görüş alınarak son şekline getirilen Çay Kanun Taslağı, yerel seçimler öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından "gündemimizde çay kanunu diye bir şey yok" denilerek rafa kaldırılmıştı.

Seçimlerden sonra Bakanlık Çakur'dan kanun taslağı hazırlmasını istemiş, Çaykur hazırladığı taslağı Bakanlık'a göndermişti. Ne var ki, 2009'da yapılanın aksine kamuoyu kanun taslağının içeriği hakkında bilgilendirilmedi. Çaykur tarafından hazırlanan taslak, kapalı kapılar ardında tutularak kamuoyundan gizleniyor.

Ziraat Mühendisleri Odasının yeni yönetiminin basın toplantısında gündeme gelen Çay Kanunu hakkında açıklama yapan Şube Başkanı Murat Genç, çay kanununun son şekli hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Beş dönem şube başkanlığı yapan Muhammet Pertek'in çiçek vererek tebrik ettiği yeni başkan Murat Genç, Pertek'e hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

murat-genc,-muhammet-perteke-hizmetlerinden-dolayi-plaket-verdi..jpg

ÇAY KANUNUNUN İÇERİĞİNİ KİMSE BİLMİYOR!

Toplantıda açıklama yapan ZMO Rize Şube Başkanı Murat Genç, organik tarımı desteklediklerini ve organi tarım alanlarının artırılmasını istediklerini söyledi. Bu yıl çıkarılması planlanan çay kanununa değinen Genç, taslağın hazırlanması aşamalarının hepsinde yer almak ve katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Çay Kanununun ne aşamada olduğu sorulan Murat Genç, 2009'da hazırlanan çay kanunu taslağını basından öğrendiğini, yeni kanun taslağının içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Çaykur'un hazırlayıp Bakanlık'a gönderdiği kanun taslağının kamuoyundan neden gizlendiği merak ediliyor.

murat-genc,-muhammet-perteke-hizmetlerinden-dolayi-plaket-verdi.3.jpgmurat-genc,-muhammet-perteke-hizmetlerinden-dolayi-plaket-verdi.2.jpgmurat-genc,-muhammet-perteke-hizmetlerinden-dolayi-plaket-verdi.1.jpg

Haber: Deniz Varlı