Çay Kanunu Neden İptal Oldu

Çay Kanunu Neden İptal Oldu
Büyük tepkilere rağmen hazırlanan Çay Kanun Taslağı iptal edilmesinin altında ne var?...

Rize Ticaret Borsası ile Ulusal Çay Konseyi’nin öncülüğünde, sektörün sorunlarını çözecek olan, ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda, sektörün tüm temsilcileri ile bilim insanları tarafından hazırlanan Çay Kanunu Taslağı geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaklaşık 1.500 kişi, kurum ve kuruluşun görüşlerine sunulmuş, görüş ve önerilerini bildiren 120 kurum ve kuruluşun temsilcileriyle çeşitli kere toplantılar yapılmış, maddeler tek tek enine boyuna tartışılarak revize edilmiş ve Haziran 2010 itibariyle son şekline getirilmişti.

Başbakan Erdoğan’ın Rize gezisi esnasında yaptığı açıklamada "bizim çay kanunu diye bir çalışmamız yoktur bunu kim diyorsa yalan söylüyordur” diyerek AKP Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu’nu yalanlaması sonrası apar topar bir basın açıklaması yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Çay Kanunu’nun iptal edildiğini belirtti.

AK Parti Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu’nun başkanlığında hazırlanan çay kanun taslağı kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Bayramoğlu kendi partisi içinden de yoğun tepkiler alması “çay kanu’nu AKP’yi ikiye böldü” yorumlarına neden olurken, AKP Rize İl Başkanı Hasan Karal ve AKP Rize Millet vekili Lütfi Çırakoğlu yaptıkları açıklamalarda taslağa tepki göstererek “bu taslak çayın sonu olur” açıklamalarında bulunmuşlardı.

Alınan bilgiye göre Başbakan’ın Rize gezisi esnasında Rizespor tesislerinde RTSO Başkanı Mehmet Erdoğan’la bir araya gelerek ‘Gündemimizde böyle bir çalışma yok, şimdilik durdurun’ dediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın taslakla ilgili bu kararının altında yaklaşan seçim ve anayasa referandumu öncesi olumsuz bir tepki alma endişesi neden olabileceği öğrenildi. 

Son olarak Başbakan Erdoğan, partisinin Rize Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada,  ‘çay kanunu diye bir şey söylüyorlar. Bizim böyle bir çalışmamız yoktur. Bunu kim diyorsa yalan söylüyor! Eğer bizim öyle bir çalışmamız olursa bunu bütün ilgili kişilerle bir araya gelerek gerçekleştiririz” diyerek kendi vekili Bayram Ali Bayramoğlu’nu yalanlaması ise bardağı taşıran son nokta oldu.

İLGİLİ HABERİMİZ
https://www.olay53.com/haber/basbakan-veto-etti-taslak-rafa-kaldirildi-18878.htm

https://www.olay53.com/haber/bos-konusanlar-oneri-getirsin-15779.htm

https://www.olay53.com/haber/cayi-kurtarmaya-calisiyoruz-6891.htm

https://www.olay53.com/haber/parti-gundemimizde-taslak-yok-14379.htm