Çay Sektörü Derin Nefes Alacak! ÇAYKUR'dan Kuru Çaya Yüzde 15 Zam

Çay Sektörü Derin Nefes Alacak! ÇAYKUR'dan Kuru Çaya Yüzde 15 Zam
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından kuru çay fiyatlarına yüzde 15 oranında zam, beyaz çayda ise yüzde 15 indirim yapıldığı öğrenildi. Yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.

13 Haziran 2017'de kuru çaya yapılan zam sonrası 2019 yaş çay sezonu öncesi 2 yılı aşkın süredir zam yapılmayan ve birinci sürgüne girerken yüzde 30-35 zam yapılması beklenen kuru çaya 2. yüzde 15’lik zam yapıldı. Yapılan 2. zam sonrası çay sektörünün derin bir nefes alacağı ve özel sektörün üreticiye yönelik yaş çay alım fiyatlarında artış yapması ve 3. sürgün döneminde yaş çay alımlarına hız vermesi bekleniyor.

olay53’ün edindiği bilgiye göre ÇAYKUR'un, işletme mamülü çay fiyatlarına ekonomik koşullardaki gelişmeler ve girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle 2 yılı aşkın süredir kuru çaya zam yapılmadığından sezon öncesi yapılması beklenen yüzde 35 oranındaki zam 2’ye bölünmüş ve ilk yüzde 15’lik dilim 25 Haziran’da uygulanmıştı. Ancak yapılan bu yüzde 15’lik zam çay sektörünü rahatlatmadığından 2. dilim zammın yapılması sabırsızlıkla bekleniyor ve ÇAYKUR ile özel sektörün derin bir nefes alması için 2. zamma muhtaç ihtiyaç bulunuyordu.

İşte bu esnada ÇAYKUR’un yarından (20 Ağustos 2019 Salı günü) itibaren tüm kuru çay gruplarına % 15 zam yapacağı, beyaz çayda ise yüzde 15 indirime gideceği öğrenildi.