Çay Üreticisinden Çaykur Fabrikası Önünde Protesto

Çay Üreticisinden Çaykur Fabrikası Önünde Protesto
Yaş çay sezonu başlar başlamaz kontenjanla karşılaşan ve Çaykur'a çay satmakta zorlanan yaş çay üreticisi fabrika önüne çaylarını sererek protestoda bulundu.

Rize'nin Kendirli Beldesinde Çaykur'un uyguladığı kontenjan uygulamasına isyan eden çay üreticisi aracına yüklediği çay dolu bezleri Çaykur'a ait fabrikanın önüne getirerek buraya serdi. Fabrika önünde protestoda bulunan çay üreticisi Ali Uzun yaptığı açıklamada, Çaykur'un uyguladığı kontenjana isyan ederek, "1. sürgün dönemi bitecek ama sezon açıldığından beri uygulanan kontenjan dolayısıyla biz daha Çaykur'a olan kotamızı dolduramadık." dedi.

cay-ureticisinden-caykur-fabrikasi-onunde-protesto5.jpg

Çay sezonuna 10 kilo kontenjanla başladıklarını ifade eden Uzun, sezon boyunca da 10 - 12 kilo arası kontenjanla çay satmak zorunda bırakıldıklarından özel sektöre çay satmaya yönlendirilmek istendiklerini belirtti. 

Kontenjan uygulamasının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyen yörede Hitir tv lakabıyla tanınan Ali Uzun, uygulanan kontenjan uygulamasına isyan ederek önceki gün içi çay dolu bezleri aracına yükleyip fabrika önüne boşalttı. Buradaki protesto esnasında fabrika yetkilileriyle görüşen Uzun, çayları daha sonra tekrar aracına yükleyerek alım yerinin yolunu tuttu.

Öte yandan protestodan sonra Kendirli'de kontenjan uygulamasının ilk kez 15 kg'ye yükseltildiği ve 15 kg kontenjan uygulamasının devam ettiği belirtildi.

cay-ureticisinden-caykur-fabrikasi-onunde-protesto3.jpgcay-ureticisinden-caykur-fabrikasi-onunde-protesto4.jpgcay-ureticisinden-caykur-fabrikasi-onunde-protesto-1.jpgcay-ureticisinden-caykur-fabrikasi-onunde-protesto-2.jpg