Çay Üreticisine Kötü Haber!.. Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu Genel Müdür

Çay Üreticisine Kötü Haber!.. Bu  Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu Genel Müdür
Son bir yıl içinde kuru çaya yüzde 100 dolayında zam yapan Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ülkede enflasyonun düştüğünü ifade ederek, yaş çaya enflasyon üzerinde zam beklenilmemesi gerektiğini kaydetti.

5 yıllık görev süresinde kuru çaya yüzde 300 dolayında zamlar yapan ve enflasyon rakamlarını unutan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, birden bire ülkede enflasyon olmadığını hatırladı ve yaş çaya enflasyon üzerinde zam beklenilmesinin doğru olmadığını söyledi.

KURU ÇAYA İNANILMAZ ZAMLAR YAPARKEN ENFLASYONU UNUTAN ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ, YAŞ ÇAY ZAMMINDA ENFLASYONU HATIRLADI

Genel Müdür Sütlüoğlu, Çaykur’da düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soru üzerine kuru çaya yaptığı yüzde yüzleri aşan zamları unutup ülkede enflasyonun düştüğünü ve yaş çaya enflasyondan fazla zam yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

KURU ÇAY ZAMMINDA EKONOMİYİ VE DAR GELİRLİYİ HATIRLAMADI YAŞ ÇAYA VERİLECEK ZAMDA FAZLA ZAM "DAR GELİRLİYİ, ÜRETİCİYİ VE EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLER" DEDİ

Sütlüoğlu açıklamasında, “Bildiğiniz gibi yaş çay fiyatlarında süreç devam ediyor. Hükümetimizin belirleyeceği bir fiyattır. Yaş çay fiyatlarında çok büyük bir beklentiye girmemek gerekiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’de enflasyon düştü. Eskiden olduğu gibi yüksek enflasyon rakamları yok. Dolayısıyla düşük enflasyonda yüksek zam beklemek doğru bir şey değil. Bu ekonomiyi de çok olumsuz etkiler. Bu en çok üreticiyi ve dar gelirliyi etkiler aynı zamanda. Enflasyon çevresinde bir rakam düşünmek telaffuz etmek gerekiyor. Ama nihai kararı hükümet verecektir.” dedi.

Öte yandan yaş çay kilo fiyatının; 12 kuruş olan destekleme priminin 13 kuruş olarak 1,77 TL'si de yaş çay bedeli olmak üzere 1,90 TL olarak açıklanması bekleniyor.