Çay Üreticisine Sürpriz Mesaj

Çay Üreticisine Sürpriz Mesaj
Yaş çay sezonuna sıkıntılı giren ve uygulanan kontenjana takılan 200 bin üretici cep telefonlarına gelen mesajla şaşkına döndü.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından üreticilerin mağduriyete uğramamaları ve iletişim kurabilmek için sisteme kaydedilen üreticilerin cep telefon numaralarına mesajla bilgilendirmeye devam ediyor.

Bu akşam saatlerinde cep telefonlarına gönderilen mesajda; Evsafa uygun olmayan, toplanıp birkaç gün bekletilen yaş çay satın alınmayacaktır. Günlük Satabileceğiniz kadar ve düzgün şekilde çay hasat etmenizi tavsiye ederiz. şeklinde mesaj üreticileri çileden çıkardı.

Çaykur'dan Sürpriz Çay Uyarısı...

caykur-d.jpgAkşam saatlerinden itibaren sitemize ulaşan yoğun telefonlarda tepkilerini dile getiren üreticiler, çay sezonuna sıkıntılı ve kontenjan ile başladıklarını, 17 günde kontenjan ile verdikleri çayın parasını alacakları haberlerine bile sevinemediklerini(verdikleri çayında kıymeti olmadığını), özel sektöre muhtaç bırakılılarak 60 kuruşa çay sattıklarını, 26 gündür 10 kg. kontenjan ile çay topladıklarını, halen daha kontenjanla çay verdiklerini, buda yetmezmiş gibi şimdide günlük çay toplayın mesajı karşısına şaşkına döndüklerini belirtti. 

Üreticiler ayrıca çayın suyunun çıktığını artık gelişmeden ziyade kartlaştığını belirterek, 1-2 günlük çayı topluca toplayıp muhafaza ediyoruz. Çaykur buna karışacağına bir şekilde üreticinin elindeki çayı alması için çalışma yapması gerektiğini ve kaliteli çay dalında tazeyken toplanan çay olduğunu söylediler.