Çaycuma'da Köprü Faciası 11 KAYIP

Çaycuma'da Köprü Faciası 11 KAYIP
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü çöktü. Köprü üstündeki bir otomobil ve minibüs çökme sonucunda suya gömüldü. Minibüsün içinde 11 kişi var.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki ayaklı köprünün heyelan nedeniyle yıkılması sonucu bir minibüs ve bir otomobil sulara gömüldü. Minibüste bulunan 11 kişiden haber alınamıyor.

Çaycuma'da bulunan iki ayaklı köprünün 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümü heyelan nedeniyle yıkıldı. Bu sırada köprü üzerinden geçen bir otomobil ve minibüs suya düştü. Suyun şiddetli akması nedeniyle otomobil 500 metre sürüklenirken, otomobil içinde bulunan iki kişi vatandaşların yardımıyla kurtarılarak ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dereye düşen minibüs ise bulunamazken, minibüsün içinde 11 kişinin olduğu kaydedildi.

caycuma-kopru-1.20120407032911.jpg

Minibüsü bulma çalışmaları devam ederken, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi, ambulans ve çekici sevk edildi.

Minibüste Belediye Başkanının Babası ve Yeğeni de Var

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde çöken köprünün ardından olay yerinde dram görüntüleri vardı.

Olayda kaybolan 15 kişi arasında babası ve yeğeni bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, gözyaşlarını tutamadı.

Mithat Gülşen, "Bir kaç gün önce arkadaşlara, 'Köprüyü boyayalım' demiştim. Çizgileri yapılacaktı. Siparişleri verildi. Ama, 'her an her dakika burası göçebilir' diye aklıma da geldi. Çünkü çayda sel vardı. Olan babama oldu, bize oldu. Takdiri ilahi." dedi.

Başkan Gülşen'i Zonguldak milletvekilleri de yalnız bırakmadı.

Acıya dayanamayan Başkan Gülşen ilerleyen saatlerde tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Bu arada İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, köprünün çöken bölümünden halatla inerek, çayda inceleme yaptı. Ancak ekipler, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle suyun altına bakamadı.
 
Filyos Çayı çevresinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

caycuma-kopru-2.20120407032927.jpg

caycuma-kopru-3.20120407032939.jpg