Çayda 2018 Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Çayda 2018 Eylem Planı Toplantısı Yapıldı
“2018 yılı Çay Eylem Planı” hakkında bilgilendirme toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla Rize Ticaret Borsasında yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Beslenme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı Metin Kayıcıoğlu, Bakan Müşaviri Bahattin Bozkurt ve Taner Aksoy tarafından  “2018 yılı Çay Eylem Planı” hakkında bilgilendirme toplantısı Rize Ticaret Borsası (RTB)'de yapıldı.

Toplantıda 2018 yılı Çay Eylem Planı çerçevesinde çay üretiminde alınması gereken tedbirler ayrıntılarıyla açıklanırken, bu tedbirler “Toprakların fiziksel ve kimyasal yapısını iyileştirilmesi, Çaylıkların yenilenmesi, Sözleşmeye dayalı ortak işletmecilik modelinin geliştirilmesi ve Organik çay tarımının geliştirilmesi” olarak açıklandı.

RTB’den yapılan açıklamada “Oluşturulan plan dahilinde; topraklardaki fiziksel ve kimyasal yapının iyileştirilmesi için çaylık alanların toprak düzenleyicisi (dolomit) ihtiyacı karşılanacak. Yüksek verimli, damak tadına uygun yeni çeşitlerle çay fidanı üretilip, çaylık alanlar yenilenecek. Ayrıca coğrafi olarak birbirine yakın parsellerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan üretim modeline geçilecek. Organik üretim bakanlık tarafından desteklenip müstahsile organik gübre desteği verilecek ve verim kaybı olursa telafi edilecek. Tüm bu plan çerçevesinde yapılacak çalışmalarda bakanlık tarafından finansal destek sağlayacak.” denildi.

cayda-2018-eylem-plani-toplantisi-yapildi-2.jpgcayda-2018-eylem-plani-toplantisi-yapildi-1.jpg