Çayda kalite yükseltme denetimleri

Çayda kalite yükseltme denetimleri
Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, oluşturulan Kalite Danışma Komisyonu'nun şu ana kadar 60'a yakın çay fabrikası ile bazı alım yerlerinde incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, RTB ve Ulusal Çay Konseyi tarafından çayda kalitenin yükseltilmesi için oluşturulan komisyonunun çay fabrikalarını inceleyerek, buna ilişkin işletmelere önerilerde bulunduğunu belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü, ÇAYKUR, Rize Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Rize şubesi ve RTB'den uzmanların katılımıyla oluşturulan komisyonunun şu ana kadar 60'a yakın çay fabrikası ile bazı alım yerlerinde incelemelerde bulunduğunu bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:  ''Her iki sürgün dönemi boyunca kamu ve özel sektöre ait çay fabrikalarını ziyaret ederek, çayda kalitenin yükseltilmesi için fabrika sahipleri ve yöneticilerine tavsiyelerde bulunuldu. Bir anlamda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Eksikliklerin giderilmesi konusunda fabrika sahipleriyle fikir alışverişinde bulunuluyor. Fabrika sahipleri de uygulamadan son derece memnuniyet duyduklarını bize ifade ediyorlar.''

Oluşturulan danışma komisyonunda alanında uzman kişilerin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, üçüncü sürgün döneminde uygulamayı geliştirerek devam ettireceklerini kaydetti.