Çayda Sınıfta Kalan Çaykur Bakın Ne Yapacak

Çayda Sınıfta Kalan Çaykur Bakın Ne Yapacak
Dünyanın katkısız tek çayını üretmesine rağmen Dünyaya çay ihracatı gerçekleştiremeyen Çaykur, Dünyaya çay yerine Didi ihraç edecek.

Dünyanın katkısız tek çayını üretmesine ve 130 bin tonluk üretimi ile dünyanın en büyük çay işletmesi olmasına rağmen ihracat pazarına adını yazdıramayan Çaykur, içerisinde çay aroması dışında çayın tüketilmesine katkı sağlayacak çay maddesi bulunmayan “Didi”yi ihraç edecek.

İHRACATTA ÇAYKUR'UN ESAMESİ YOK O DİDİ İHRAÇ EDECEK

Türkiye’nin Dünya çay üretiminde 5’inci sırada yer almasına rağmen toplam kuru çay üretimi yaklaşık 235 bin ton düzeylerinde bulunan ülkemizde; 2012 yılında, bu üretime karşılık miktar bazında 3.283 ton çay ihraç edilirken çay ihracatında sınıfta kalan Çaykur’da Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Dünyaya çay yerine Didi ihraç edecek.

ARAP ÜLKELERİ DİYOR TÜRKMENİSTAN'I ÖRNEK VERİYOR

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Özellikle Arap ülkeleri "didi"yi çok talep ediyor. Mesela Türkmenistan'a Çaykur'un direkt bir çay satışı yok ama bu ülkeden "didi" talebi var. Yurtdışındaki 3 bin tonluk çay pazarımızı didi ihracatımız ile birlikte daha da büyütmeyi hedefliyoruz. İlk didi ihracatımızı ise yakın tarihte gerçekleştirmek planlarımız arasında yer alıyor.”  dedi.