Çaydan sonra fındıkta da desteklemeler Nisan'da ödenecek

Çaydan sonra fındıkta da desteklemeler Nisan'da ödenecek
Yaş çay destekleme primlerinin 6-13 Nisan tarihlerinde ödeneceğinin öğrenilmesinin ardından fındık destekleme bedellerinin de aynı tarihlerde ödeneceği açıklandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemelerinin 6-13 Nisan tarihleri arasında yapılacağını, toplam 119 bin 820 çiftçiye yaklaşık 280 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Hamarat yaptığı açıklamada, hükümet olarak fındık meselesini ‘milli bir mesele’ olarak gördüklerini belirtti. 13 yıl boyunca fındık üreticisinin yanında olduklarını belirten Hamarat, mazot desteği, gübre ve ilaç desteği, tarımsal alet ve makine desteği, toprak analiz desteği, tarım danışmanlığı desteği gibi bir çok alanda üreticilerin desteklendiğini hatırlattı.

Son 5 yıldır uygulanan Alan Bazlı Fındık destek ödemelerine devam edileceğini belirten Hamarat, “Ordu iline son 5 yıl içinde 1 milyar 230 milyon TL alan bazlı destekleme ödemesi yapılmıştır. 2014 yılı için de ilimiz genelinde 119 bin 820 çiftçimize yaklaşık 280 milyon TL tutarındaki destekleme ödemesini 6-13 Nisan arasında üreticilerimizin TC kimlik numaraları ve yerleşim yerlerine göre yapılacaktır” dedi.