Çayeli Bakır İşletmeleri, 5. Kez Gazetecileri Kutladı

Çayeli Bakır İşletmeleri, 5. Kez Gazetecileri Kutladı
Çayeli Bakır İşletmeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Rize`deki basın mensuplarına bir yemek verdi.

Türkiye’nin önemli yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Rize'de 5.'sini düzenlediği yemek daveti ile Rize’deki basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Yakamoz Restorantta Rize basınını ağırlayan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür ederek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Çayeli Bakır İşletmeleri olarak basın mensuplarıyla benzer tarafları olduğunu kaydeden ÇBİ Genel Müdürü Murat Güreşçi, kendilerinin de gazeteciliğin en önemli terimlerinden olan 5n1k kuralına uygun olarak çalıştıklarına vurgu yaparak, “Benzer bir tarafımız var. Çayeli Bakır’da biz bir projeye başlarken sizin çok kullandığınız 5n 1k formülünü bizde kullanıyoruz. Bir projeye başlayacağımız zaman bunu neden yapıyoruz, ne yapacağız, nerde yapacağız, ne zaman yapacağız, nasıl yapacağız, kim yapacak bu projeyi? Bunu kullanıyoruz biz de. Bizim bir de farkımız var. Biz 5n 1k’ya 2 soru daha ekliyoruz. Bunun emniyet riski var mıdır, maliyeti nedir?” dedi.

cayeli-bakir-isletmeleri-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-nedeniyle-rize`deki-basin-mensuplarina-bir-yemek-verdi-(1).jpg

Programa katılmak için gelirken ‘Çalışan Gazeteciler günü neden kutlanır?’ diye düşündüğünü kaydeden Güreşçi, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade ederek, “Gelirken düşünüyordum. Çalışan Gazeteciler günü neden kutlanır. Biz Madenciler Gününü kutluyoruz. Gazetecilik zor bir meslek. Ankara’da okurken okula dolmuşla giderken Çankaya’dan Cumhurbaşkanlığı Köşkünün önünden geçerdim. Orada her zaman muhabirler olurdu. 4-5 tane kamera ya yerde yada sırtta olurdu. 40 derece sıcaklık da olsa kar da yağsa öyle bir zorluğu vardı mesleğin, fiziksel zorluğu da var. Gazetede bir köşe ya da bir ufak haber okuyoruz. Bizim birkaç dakikamızı alıyor. Ama eminim ki sizler o haberi hazırlarken bir saat ya da 5 hafta boyunca çalışmış oluyorsunuz. Öyle bir de zorluğu var. Bir de zihinsel zorluğu var diye düşünüyorum. Siyaset, spor, moda yaşam var. Sizin yaptığınız haberler insanların düşünüş biçimlerini şekillendiriyor, bir tarza sokuyor. O yüzden o tarza sokarken doğru haber, dikkatli haber yapmanız lazım, ince eleyip sık dokumanız lazım. Bir de böyle bir zorluğu, sorumluluğu var.Herhalde bu tip sebeplerden dolayı gazeteciler günü kutlanıyordur. Katılımlarınız dolayısıyla bizleri onurlandırdığınızdan tekrardan teşekkür ediyor, Gazeteciler Gününüzü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Programda ayrıca, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Topal, sevilen şarkılarından oluşan parçaları gazeteciler için seslendirdi.

Bu özel günün ÇBİ tarafından 5. kez hatırlanması ve kutlanması gazeteciler tarafından memnuniyetle karşılanırken Çalışan Gazeteciler Günü yemeğinde ÇBİ Genel Müdürü Murat Güreşçi ve yetkilileriyle bir araya gelen basın mensupları samimi bir ortamda sohbet etti. Yemeğe katılan basın mensuplarına ÇBİ yönetiminden günün anısına hediyeleri takdim edilmesiyle program sona erdi.

cayeli-bakir-isletmeleri-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-nedeniyle-rize`deki-basin-mensuplarina-bir-yemek-verdi-(4).jpgcayeli-bakir-isletmeleri-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-nedeniyle-rize`deki-basin-mensuplarina-bir-yemek-verdi-(2).jpgcayeli-bakir-isletmeleri-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-nedeniyle-rize`deki-basin-mensuplarina-bir-yemek-verdi-(5).jpgcayeli-bakir-isletmeleri-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-nedeniyle-rize`deki-basin-mensuplarina-bir-yemek-verdi-(3).jpg

cayeli-bakir-isletmeleri,-5.-kez-gazetecileri-kutladi.jpg