Çayeli Bakır'ın Ödülü Erdoğan'dan

Çayeli Bakır'ın Ödülü Erdoğan'dan
Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), bu yıl da ihracat şampiyonluğu ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Çayeli Bakır İşletmeleri, geçen yıl madencilik sektöründe aldığı “ihracat şampiyonluğu” ünvanının bu yıl da sahibi oldu. ÇBİ, bu alandaki birinciliği ile bir kez daha Rize’nin ve bölgenin gurur kaynağı oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “2012 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreninde Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda davetli katıldı.

2012 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile madencilik sektöründe “ihracat şampiyonu” olan Çayeli Bakır İşletmeleri adına ödülü Genel Müdür Iain Anderson, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Törende, Türkiye’nin ihracat şampiyonu ilk 10 şirkete ve sektör birincilerine ödüllerini de Başbakan Erdoğan takdim etti.

cayeli-bakirin-odulu-erdogandan-1.jpg

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ÇBİ olarak böyle bir ödüle bu yıl da hak kazanmak gurur verici. ÇBİ, madencilik sektörüne, sadece getirdiği uygulamalar ve yüksek standartlarla değil, gösterdiği iş performansıyla da örnek olmaktadır. Türkiye genelinde gerek kurumlar vergisindeki yerimiz, gerekse madencilik sektöründeki ihracat şampiyonluğumuz, toplumsal alanlarda olduğu kadar ekonomik yönden de ülkeye önemli katkılar sağladığımızı göstermektedir. Türk ekonomisine ve bölgemize değer katmaya devam edeceğiz. İhracat şampiyonu olmamızı sağlayan tüm ekip arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.