Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi, Kaçak Yapı Yaptığını İtiraf Etti, 'Başkanlık Köşkü' Yaptığını Söyledi

Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi, Kaçak Yapı Yaptığını İtiraf Etti, 'Başkanlık Köşkü' Yaptığını Söyledi
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Kemal Sunal’ın ‘Gülen Adam’ filmindeki ev taşıma sahnesini akıllara getiren kaçak yapısını başkanlık dönemi bittiğinde söküp beraberinde götüreceğini söyledi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Kemal Sunal’ın ‘Gülen Adam’ filmini hatırlatan bir şekilde kaçak yapı yaptı. Gülen Adam filmindeki ev taşıma sahnesini akıllara getiren Başkan Çiftçi, başkanlık dönemi bittiğinde kaçak yapısını söküp beraberinde götüreceğini söyledi.

Rize’nin Çayeli ilçesinde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin gün geçmiyor ki bir yeni olaylarla adı anılmasın. Muhtarlara verdiği iftar yemeğiyle İçişleri Bakanlığının toplu iftar yasağını delmesinin üzerinden henüz saatler geçen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediye başkanlığı döneminde 100 metrekarelik bir kaçak yapı yaptığını itiraf ederek, açıklamalarıyla vatandaşlara da kaçak yapı yapabilecekleri imasında bulundu. Başkan Çiftçi, ayrıca, yaptığı kaçak yapıdan rahatsız olmadığını ve çok rahat olduğunu vurguladı.

cayeli-belediye-baskani-ism.jpg

Yeşilçam klasiklerinde belediyenin yıkımdan kurtulmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa eden vatandaşın hikâyesinin anlatıldığı Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmi, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi tarafından uygulandı. Başkan Çiftçi, babadan kalan bin metrekare binanın üzerinde kendi deyimiyle 100 metrekareden oluşan ‘Başkanlık Köşkü’ yaptığını ifade ederek kaçak yapı inşa ettiğini itiraf ettiği açıklamasında belediye başkanlığı döneminde bu alanı Çayeli’ne gelen hemşehrilerini, dostlarını, misafirlerini ağırlamak için kullanacağını, başkanlık dönemi sona erdiğinde ise kaçak yapısını söküp beraberinde götüreceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Çiftçi, kaçak yapı yapması nedeniyle sosyal medyadan eleştirilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Bu bina babama ait bir bina. Babam rahmetli oldu. Biz onun miraşçısıyız. Dolayısıyla bende onun, binanın ortağıyım. Belediye başkanlığım döneminde babama ait binanın üzerinde ahşaptan kendime bir başkanlık köşkü, evi yaptım. Küçük bir yer yaptım. Yarın sökülüp alıp götürülebilir bir şekilde. Bu kamuoyunda birçok hemşehrimiz tarafından bizi eleştirmek isteyenler için bir fırsat oldu. Sökülüp takılabilir yapılar her yerde yapılıyor. Bunlar gerekirse satmak için sökülüp yapılıyor. Bende kendim kullanmak için belediye başkanlığım sürecimde böyle kendime ait bir binanın bin metrekare bir binanın üzerinde 100 metrekare bir ahşap. Yarın ben başkanlığı bıraktığımda alıp götürebileceğim. Orada da Çayeli’ne gelen hemşehrilerimi, dostlarımı, misafirlerimi davet edeceğim. Onlara Rize’nin ahşap mimarisini de gösterebileceğim geçici bir şey bu. Çayeli’nde sadece birkaç mahallede imarla ilgili çalışmalar var. Bunun dışındaki bizim mücavir alan dediğimiz imar planı dışındaki yerlerde hemşehrilerimizin yapmış olduğu binalar zaten ruhsatsız. Bu binaların hepsinin belediyede kaydı yoktur. Belki emlak vergisiyle ilgili bir kaydı vardır. Belki son dönemde çıkan imar barışından faydalanmışlardır. Yoksa ilçemizde zaten gelenek olarak planlı alanların dışında mücavir alanlarda yapılan hiçbir binanın kaydı yoktur. Dolayısıyla ilçemiz bu durumda. Ben kendime ait bin metrekare alan üzerinde sadece kendi başkanlık dönemimde sökülür takılabilen 100 metrekare bir alan yaptım. Bu konuda kendimiz ilçemizin hem ahşap mimarisini öne çıkarmak hem de bize gelen dostlarımızı misafir etmek için kullanacağım. Daha sonra başkanlığı bıraktığım dönemde de söküp götüreceğim. Bunun da kimseyi rahatsız etmemesi gerekiyor. Rahatsız olanların muhtemelen ora üzerinden bizi eleştirmek, bizi yıpratmak için çabaları var. Ben bu konuda çok rahatım onlar da rahat olsunlar.” dedi.

ismail-hakki-ciftcinin-kaca.jpg

KAÇAK YAPI MHP ÇAYELİ İLÇE BAŞKANINA ŞİKAYET EDİLDİ. İLÇE BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN “KISKANMA SENDE YAP” PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Öte yandan Belediye Başkanı Çiftçi’nin kaçak yapısına ilişkin bir vatandaşın şikayette bulunduğu MHP Çayeli İlçe Başkanı Ali Küçükislamoğlu'nun sosyal medya hesabından kaçak yapıya ilişkin fotoğrafı “Bu fotoyu bana gönderen vatandaş, kıskanma sen de yap” notuyla paylaşması dikkat çekti.

ali-kucukislamoglu-ismail-h.jpg

KEMAL SUNAL'IN 'GÜLEN ADAM' FİLMİ

Kartal Tibet’in yönettiği ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı ‘Gülen Adam’ filmi 1989’da çekildi. Kemal Sunal, Aydan Burhan, Ahmet Sezerel ve Bilge Zobu’nun başrollerini paylaştığı filmin konusu ise şöyle: Yusuf Şaplak (Kemal Sunal), gülerek doğan ve her olaya gülerek tepki veren bir adamdır. Yusuf’un bu durumu doktorların ilgisini çeker. Herkes onun ağlayacağı olayı beklemektedir. Bu sırada Yusuf hayat şartlarıyla da boğuşur. Ev alacak parası olmadığı için gecekondu yapar, gecekonduyu da belediyenin yıkım ekiplerinden kurtarmak için tekerlekli bir platformun üzerine inşa eder. Film, çekildiği dönemdeki hayat şartlarını, fakirliği, gecekondu yıkımlarını ve bunların karşısında akıllıca düşünen bir adamın başına gelenleri anlatır.