Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi, Tüm Yasakları İftarda Çiğnedi

Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi, Tüm Yasakları İftarda Çiğnedi
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, yasak olmasına rağmen toplu iftar programında muhtarlarla bir araya geldi. Bu yasağı delen Başkan Çiftçi ve beraberindeki muhtarlar ne sosyal mesafe dinledi ne de maske takılmamasını umursadı.

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ramazanda uygulanacak tedbirleri içeren genelgede vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyeceği belirtilmiş ancak daha önce Sağlık Bakanlığının umrecilere yönelik 14 gün kuralını ihlal ederek umre ziyaretinde bulunan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İçişleri Bakanlığı genelgesini de hiçe sayarak toplu iftar programında muhtarlarla bir araya geldi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİ BAKANLIKLARIN GENELGELERİNDEN NE ZAMAN HABERDAR OLACAK?

Çayeli Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Başkan Çiftçi ile Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen iftar programına katılan muhtarların sosyal mesafeye de uymadıkları ve maske takmadıkları görüldü. Toplumda örnek olması gereken kişilerin sorumsuzca davranmalarına vatandaşlar da yorumlarla tepki gösterirken Başkan Çiftçi’nin bakanlıklar tarafından yayınlanan genelgelerden ne zaman haberdar olacağı ve topluma örnek olması gereken bir belediye başkanı olarak bu genelgelere riayet edeceği ise bilinmiyor!

BAŞKAN ÇİFTÇİ SOSYAL MEDYADAN “EVDE KAL” YAZDIRDI KENDİSİ EVDE KALAMADI

Çayeli Belediyesinin “Evde Kal Çayeli” etiketinin yer aldığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “BAŞKANIMIZ MUHTARLAR İLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

Başkanımız Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, Mahalle muhtarları ile iftar sofrasında bir araya geldi.
Başkanımız, iftar sonrası mahalle muhtarlarımız ile istişareler ederek fikir alışverişinde bulundu.” Paylaşımda ayrıca programa ait 2 fotoğrafa yer verildi.

Başkan Çiftçi, daha önce umrecilere gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğraflarını da belediyenin sosyal medya hesabından paylaşmış ve gelen tepkiler üzerine Sağlık Bakanlığının umrecilere yönelik 14 gün kuralından haberdar olmadığını belirterek ziyarete ait fotoğrafları sosyal medyadan sildirmişti.

cayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(3).jpgcayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(1).jpgcayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(4).jpgcayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(7).jpg

cayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(6).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

İçişleri Bakanlığının İftar Genelgesini Hiçe Sayan Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi: Fotoğrafın Açısını Ayarlayamadık