Çayeli MOBESE ile tanışacak

Çayeli MOBESE ile tanışacak
Rize'nin Çayeli ilçesinde huzur toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş "ilçede 20 noktaya 38 kamera koymayı planlıyoruz" dedi.

Çayeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Tatlıcı, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Polisin iyi niyetli hareket ettiğini ifade eden Demirtaş, ''Geçmişten beri silahlı güvenlik kuvvetlerimize karşı halkımızın bir soğukluğu var. Bu soğukluğu gidermemiz gerekiyor. 'Devlet hiçbir şeyi yanlış yapmaz' diye bir şey yoktur. Eksik yaptığımız her şeyi düzeltmeye hazırız. Sizler de eksik gördüğünüz şeyleri bize bildirin." dedi.

Çayeli'nde bütün sokaklara bir ekip arabası koymaya güçleri yetmeyeceğini ifade eden Demirtaş, vatandaştan şüpheli gördüğü her konuyu emniyetle paylaşmasını istedi.

"Bizlere, 155 hattımızdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hiçbir polis memurumuz sizin ismini soramaz, böyle bir yasal hakkı yoktur. İhbar eden kişiler kesinlikle isimlerini vermeyebilirler." diyen Demirtaş, vatandaşın gözünde ihbar etmenin delikanlılığı bozar diye bir düşünce oluşturduğunu, ancak bu söylemin tamamen yanlış olduğunu, kendi güvenliğiniz açısından bunu yapmanız gerektiğini ifade etti. Demirtaş, şöyle devam etti: "Güvenliğiniz için yapılan ihbarların delikanlılıkla hiçbir alakası yoktur. 155 ihbar telefonuna bildirdiğiniz ihbarlar denetlenmediği zaman da bize bildirin. Polislerimiz bireysel olarak hatalar yapabilirler. İnsan yapımız, anlık sinirlenmelere yol açıyor. Burada görev yapan polis arkadaşlarımız da bu yörenin çocuğu olduğu için onlar da sinirlenebilirler. Onun için her iki tarafın da anlayışlı olması gerekmektedir. Rize'de bu yıl 4 cinayet işlendi, bunların ikisi Çayeli'nde oldu ama önemsiz konulardan dolayı işlendi."

MOBESE SİSTEMİ KURULACAK

Kaymakam Aktaş ise ilçede 500 bin lira civarında bütçe ile yapılacak olan mobese sistemini kurma çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, ''İlçemizin 20 noktasına 38 kamera koymayı planlıyoruz. 100 bin lirasını Çayeli Bakır AŞ karşılıyor. Ayrıca 50 bin lira daha destek olabileceklerini söylediler. Belediye Başkan'ımız da büyük bir katkıda bulunacak. İlçemizde bulunan iş yerlerimiz ile ve ilçe dışında bulunan iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. İlçemizin daha güvenli olabilmesi için bunu yapmamız gerekmektedir.'' diye konuştu.

Belediye başkanı Çakır da ilçenin bütün kurumları olarak uyumlu bir şekilde ilçenin huzuru için çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: "İlçemizde Eğitim Fakültesi var ve 1100 civarında öğrencisi var. Bunlarında yüzde 65'i kız öğrenci. Bu çocuklar ülkemizin dört bir yanından gelmişler ve bizlere emanet edilmişler. Gece eğitimi var okulla yurt arası uzak. Emniyetimizde birkaç noktada onlara nezaret ediyor. Bu öğrenci sayıları her yıl giderek artacak ve Çayeli esnafına da faydalı olacaktır. Bu çocukları emanetleri koruyup kollamalıyız."