Çayeli MOBESE'leniyor

Çayeli MOBESE'leniyor
Çayeli'nde MOBESE sistemi kurma çalışmaları devam ediyor.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada, daha önce çalıştığı ilçelerde MOBESE sistemi kurduğunu ve verimli bir şekilde çalışmasını sağladıklarını belirtti.

Bu tecrübesi ile Çayeli'ndeki MOBESE çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Yıldız, ''Kurulum aşamasında herhangi bir eksikliğin ve aksaklığın olmaması için titiz davranıyorum. Ümit ediyorum ki bu sistemi devreye soktuğumuzda ilçemizin güvenliği daha da artacaktır. Eğitim, sağlık, imar altyapısıyla, ayrıca doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla Karadeniz'de farklı bir ilçe olan Çayeli'nin daha da huzurlu bir kent olacak'' dedi.

İlçenin güvenliğini sağlamada çok önemli bir etken olacak MOBESE sisteminin Yaka Mahallesi Büyükköy yolu girişinden itibaren başlayacağını bildiren Yıldız, ''Sistem ilçe merkezindeki 20 ayrı noktada 12'si hareketli, 26'sı sabit kamera olmak üzere toplam 38 kamera ile Büyüktaşhane Mahallesi viyadük altına kadar olan sahayı kapsayacak. 450 bin lira bedelle ihale edilen iş, yüklenici firma tarafından kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacak. Güven ve huzurun hakim olduğu ilçemizde olacak sistem, suçu önlemede büyük yarar sağlayacaktır'' diye konuştu.

Yıldız, MOBESE'nin maliyetinin 250 bin lirasını Emniyet Genel Müdürlüğü, 150 bin lirasını Çayeli Bakır İşletmeleri, 50 bin lirasını da diğer kuruluşların karşıladığını anlatarak, ''Sistem Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çayeli Emniyet Müdürlüğü tarafından aynı anda izlenebilecek. Kamera sayısını ileride gerektiğinde arttırabiliriz'' dedi.