Çayeli Şahika 3 İlçeyi Kitap Okumada Yarıştırdı

Çayeli Şahika 3 İlçeyi Kitap Okumada Yarıştırdı
Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı Çayeli Şahika Ortaokulu tarafından Çayeli, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde bulunan okullar arasında düzenlenen 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması ödül töreni yapıldı.

Çayeli Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, “Bu bölgelerde de eğitime, kitaba ve kültüre verilen değerin arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Ben, emeği geçen herkesi kutluyorum." diyerek yapılan bu çalışmaların devamlı olmasını diledi.

Çayeli Şahika Koleji Müdürü İsmail Arabacı ise "Ardeşen, Pazar ve Çayeli’de bulunan ortaokullardan 362 öğrencimiz yarışmalara katılmıştır. Yarışmalarda öğrencilerimiz, 100 temel eser arasında yer bulunan dört kitaptan sorumlu tutulmuştur. Okuma bilincinin öğrencilere aşılanmasında bu tür yarışmaların büyük önem sağladığını düşünüyorum. Yarışmaya destek veren okul müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmalarda derece yapan öğrenciler açıklandı. Yarışmalarda, Çayeli Yamantürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Yılmaz birinci, Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu öğrencisi Esen Kılıç ikinci, Ardeşen Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Beyza Mumcu üçüncü ve Ardeşen Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Ebru Baynazoğlu dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

cayeli-sahika-3-ilceyi-kitap-okumada-yaristirdi-1.jpg

Haber: Hızır İlyas Yıldırım