Çayeli’nde camiler ve din görevlileri haftası kutlamaları

Çayeli’nde camiler ve din görevlileri haftası kutlamaları
Rize’nin Çayeli ilçesinde camiler ve din görevlileri haftası coşku ile kutlanıyor.

01–07 Ekim 2009 tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası Çayeli'nde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çayeli İlçe Müftülüğü'ne bağlı Din görevlileri Çayeli’nde bulunan Rehabilitasyon Merkezi'nde hasta ziyaretinde bulundu. Ayrıca Çayeli Müftülüğü tarafından Çayeli Kültür Merkezinde ‘modernleşme süreci ve camiler’  konulu bir konferans düzenlendi.

camiler-haftasi-cayeli-3.jpg

Konferansa, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Müftü Yardımcısı Yahya Çankaya, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

camiler-haftasi-cayeli.20091006192837..jpg

Haftanın önemi münasebetiyle düzenlenen konferans, İstiklal Marşı akabinde Hidayet Vakfı Camii İmam Hatibi Rahmi Çörek’in Kuran Tilaveti ve Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

mehmet-ceylan-cayeli-muftusu.jpg

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer ise, dinleyicilere Caminin Dinimizdeki yeri, zaman ve mekân, mimarisi, imam, Modernleşmede camii gibi önemli konularda konferans verdi. Konferansın sonunda Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Prof. Dr. Faruk Beşer’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

faruk-beser-cayeli.jpg

Daha sonra Camii ve Kuran Kurslarının yapımı ve yaşatmasında yardımcı ve öncülük yapan hayırsever 11 kişiye katkılarından dolayı plaket verildi. Camilere yardım yapan ve yapımlarında öncülük edenlere Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Kuran Kurslarına hizmeti geçenlere de Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır plaketlerini takdim etti.

mehmet-aktas-cayeli-kaymakami.jpg