Çayı Çeşitlendirmeliyiz

Çayı Çeşitlendirmeliyiz
Rize Ticaret Borsası (RTB) Meclis Başkanı Resul Okumuş, borsa olarak çeşitli kuruluşları bir araya getirerek çayın çeşitli ürünlerde kullanılması çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Okumuş, yaptığı açıklamada, Türkiye dışında çay üreten ülkelerde çayın, kuru çay olarak üretilmesinin dışında çeşitli alanlarda değerlendirildiğini belirtti

RTB olarak çeşitli ülkelerde yaptıkları inceleme ve gezilerde yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini ifade eden Okumuş, ''Çin'de çayın yüzde 95'i yeşil çay olarak tüketiliyor. Japonya'da ise çayın yüzde 90'ı meşrubat sanayinde kullanılmakta. Endonezya ve Hindistan'da da çay, çeşitli alanlarda kullanılıyor'' dedi.

Türkiye'de çayın yüzde 95'inin siyah çay olarak tüketildiğini, az bir miktarın da yeşil çay olarak kullanıldığını anlatan Okumuş, ''Çay sanayimizi çeşitlendirmek zorundayız. Bu konuda borsa olarak çalışmalarımız var. Ne yazık ki hiçbir firmanın bu konuda gayreti yok. Bu nedenle borsa olarak çeşitli kuruluşları bir araya getirerek çayın çeşitli ürünlerde kullanılması çalışmalarını başlattık'' diye konuştu.