Çayimder'den sertifika

Çayimder'den sertifika
Çayimder "Satış Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu" Sertifikalarını Verdi

Rize İşçi, Memur, Mühendis ve Emeklileri Sosyal Ekonomik, Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYİMDER)'nce İşkur ve Dünya Bankası'nın istihdam projelerine verdiği destek kapsamında açılan kursları tamamlayan 20 kursiyere "Satış Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu" sertifikaları verildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki sertifika törenine katılan Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, Rize'deki derneklerin sosyal hayatta üstlendiği misyondan duyduğu memnunuyeti dile getirdi.

İşkur İl Müdürü Yahya Kanbur da Rize'de kalifiye eleman sıkıntısının olduğunu ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için yeni kurslar düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

İl Dernekler Müdürü Turgay Esen de konuşmasında ÇAYİMDER'in bir tabela derneği olmadığını yaptığı çalışmalarla ortaya koyduğunu söyledi. ÇAYİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Göller, "Derneğimizin amacı topluma katkı ve fayda sağlayan etkinlikler, sosyal faliyetler ve eğitim organizasyonları yapmaktır. Bu amaçla dernek üyelerine ve topluma yönelik eğitimler, seminerler, mesleki eğitim projeleri, teknik geziler, piknikler ve spor faliyetleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Göller, üyelerinin yararına olacak çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. Bu kapsamda İşkur ve Dünya Bankası destekli istihdam amaçlı bir eğitim projesi olan 'Satış Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu'nu açarak 20 işsiz gence iş bulma fırsatı verdiklerini, bu kişilerin yüzde 70'ini de işe yerleştirdiklerini ifade etti. Sertifika törenine Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, Telekom İl Müdürü Rüstem Koçal ve kursiyerlerin aileleri katıldı.