Çayın Ana Vatanında Türk Çay Kültürü Tanıtıldı

Çayın Ana Vatanında Türk Çay Kültürü Tanıtıldı
Çayın anavatanı Çin'de düzenlenen Dünya Çay Kongresi'nde Türkiye Türk çayı ile temsil edildi. Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder'in Türk usulü çay bardağı dolu tepsini çevirmesi kongreye damga vurdu.

Çin Ticaret Odası Tarım Ürünleri Birimi, Hubei Bölgesel Yönetimi, Çin Çay Kültür Vakfı'nın organizasyonunda "Dünya Çay Kongresi" düzenledi. Kongrede Türkiye Türk çayı ile temsil edildi.

Dünya Çay Kongresinde Türkiye'yi temsilen Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş ve Borsa Genel Koordinatörü Hasan Önder katıldılar. Kongrede; Dünya Çay Komitesi Başkanı Dr. Norman Kelly, FAO Çay Temsilcisi KaisonChang, İngiltere Çay Konseyi Başkanı William Gorman, Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chuntiria, Amerika ve Kanada Çay Komite Başkanları, Sri Lanka Çay Kurulu Temsilcisi, Fransa, Almanya, Tibet, Malezya, İtalya, Belçika, Malezya, Endonezya gibi ülkelerden gelen uzmanlar çay sektöründe birlikte hareket etme ilke kararı aldılar.

Dünya Çay Kongresinde Türkiye adına sunumu Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder yaptı. Türk Çay Sektörü, Çay Kültürü ve Çay Sektöründe işbirliği imkanları üzerinde konuşma yapan Önder, genç nesiller arasında çayın prestij içeceği olma çalışmalarının yapılması gerekliliği üzerinde durarak Türk Çay sektörü olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Sunumda Türk Çay kültüründe demlemeyi anlatan Önder, iki ayrı demlikte demlenen çayları ince belli bardaklara doldurduktan sonra çay tepsisine koydu ve dolu bardaklarla tepsiyi çevirmesi salonda bulunan konuklar tarafından hayranlıkla izlenerek alkış aldı.

Önder, Türk çayının pestisit içermediği ve dünyanın en doğal çayını ürettiklerini söylemesi özellikle tüketici ülkelerin dikkatini çekti.

Çayın Ana Vatanında Türk Çay Kültürü Tanıtıldı

Çayın Ana Vatanında Türk Çay Kültürü Tanıtıldı