Çaykaralı Mehmet Köseoğlu Hocaefendi, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çaykaralı Mehmet Köseoğlu Hocaefendi, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle Hakk’a yürüyen Rize’nin manevi dinamiklerinden ve büyük alimlerinden Çaykaralı Mehmet Köseoğlu Hocaefendi, Rize’de kılınan cenaze namazının ardından Çaykara’da defnedildi.

Rize İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu’nun babası, Rize’nin manevi dinamiklerinden ve büyük alimlerinden, Taşçıoğlu Cami Emekli İmam Hatibi ve Taşçıoğlu Cami Kuran Kursunun Kurucusu, Gümüşhane Hz. Halifesi Hacı Ferşad Efendinin vekillerinden ve binlerce hafız yetiştiren muhterem Şeyh-ül Kurra Hafız Çaykaralı Mehmet Köseoğlu Hocaefendi, yakalandığı koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Merhum Mehmet Köseoğlu Hocaefendi için Rize Merkez Şeyh Camii önünde cenaze namazı kılındı. 9 çocuğundan 8’i hatip olan Mehmet Köseoğlu Hocaefendi’nin İmam hatip Kurra Hafız oğlu Adnan Köseoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından cenaze defnedilmek üzere Trabzon’un Çaykara ilçesine gönderildi. Cenazede helalik alınmasının ardından duayı ise Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır yaptı.

Cenazeye, Mehmet Köseoğlu Hocaefendi’nin ailesi ve yakınlarının yanısıra, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve çok sayıda vatandaş sosyal mesafe kuralına dikkat ederek katılım sağladı.

İl Müftüsü Çakmakçı cenaze öncesinde yaptığı konuşmada Rize’nin önemli bir ilim adamını Hakk’a uğurladığını ifade ederek, Taşçıoğlu Cami Emekli İmam Hatibi ve Taşçıoğlu Cami Kuran Kursu Kurucusu Mehmet Köseoğlu Hocaefendi’nin 41 yıl aynı yerde görev yaparak yüzlerce hafız yetiştirdiğini ve 40 yıldır da hatimle teravih namazı kıldırdığını belirterek bunun herkese nasip olamayacağını kaydetti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise konuşmasında, kendisi ve ailesinden birçok kişinin yanısıra Rize ve bölgede pek çok hafızın yetişmesine vesile olan Mehmet Hocaefendinin yetiştirdiği pek çok ismin bugün üst düzey görevlerde bulunduklarına vurgu yaparak, “Mehmet Hocamız Rize’de, bölgede pek çok hafızın yetişmesine vesile oldu. Bizler de Allah’a hamd olsun O’nun rahle-i tedrisinden geçtik. Ve O’nun sayesinde hafız olmak lütfuna nail olduk. Ailemizden de pek çok kişinin hafız olmasına vesile oldu. Burada bir nesil yetiştirdi, bir kuşak yetiştirdi. Evlatlarının hepsi hafız. Evlatları da aynı şekilde hafızlar yetiştirmeye devam ediyorlar. Bu gelenek aile boyu sürmeye devam ediyor. Sadece hafızlar yetiştirmesiyle değil güzel ahlakıyla da temayül etmiş bir hocamızdı. Hiçbir talebesine, hiçbir öğrencisine bir kötü söz söylediğine dair hiç kimse şahit olmamıştır. Şu an burada beraber eğitim gördüğümüz, hafızlık yaptığımız arkadaşlarımız var. O, Kur’an Kursundan yetişen pek çok insan bugün belli başlı yerlerde genel müdür oldular müdür oldular farklı farklı yerlerde makamlarda görev yapmaya devam ediyorlar. İnşallah hocamızın ailesi bu bereketi sürdürmeye devam edecektir” dedi.

caykarali-mehmet-koseoglu-hocaefendi-rizede-kilinan-cenaze-namazinin-ardindan-caykara’da-defnedildi.jpg