ÇAYKUR, 1. Sürgün Yaş Çay Alımlarını Sona Erdirdi

ÇAYKUR, 1. Sürgün Yaş Çay Alımlarını Sona Erdirdi
ÇAYKUR, 1. sürgün yaş çay alımlarını üreticilerden aldığı 212 bin ton yaş çay rekoltesi ile tamamladı.

ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde üretimi yapılan ve 16 Mayıs'ta başlanılan birinci sürgün yaş çay kampanya dönemini bugün itibariyle sonlandırdığını, Temmuz ayının ilk haftasında ikinci sürgün yaş çay alımlarının başlatılmasının planlandığını bildirdi.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, bugün itibariyle sonlandırılan birinci sürgün kampanya döneminde; üreticilerden 212 bin ton yaş çay alımı yapıldığı ve 42 bin ton kuru çay üretildiği kaydedilerek, “Birinci sürgün boyunca fabrikalarımızın hiçbirinde kontenjan uygulanmadan, serbest mubayaa yapılarak çok rahat ve huzurlu bir şekilde alımlarımız tamamlanmıştır.

İkinci sürgün dönemi öncesinde bütün fabrikalarımızda bakım-onarım, temizlik gibi hazırlık çalışmalarına başlanılmış olup; Temmuz ayının ilk haftasında, ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlamayı planlıyoruz.

Bu vesileyle bütün üreticilerimize bereketli, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz.“ ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, geçen yıl birinci sürgün alımında 314 bin 500 ton yaş çay rekoltesine ulaşan ÇAYKUR, bu yıl ise özellikle birinci sürgün döneminde özel sektörün taban fiyat üzerinden alım yapması nedeniyle üreticilerden 102 bin 500 ton az yaş çay alımı gerçekleştirdi.

İLGİLİ HABERİMİZ

ÇAYKUR Geçen Yıla Göre 100 Bin Ton Az Yaş Çay Aldı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum