Çaykur 184 Çay Eksperi Alımı İçin İlana Çıktı

Çaykur 184 Çay Eksperi Alımı İçin İlana Çıktı
Çaykur, mevsimlik işçi kapsamında alacağı 200 çay eksperi ihtiyacını bölge genelinde gideremeyince bu kez ülke genelinde iş ilanına çıktı. KPSS şartı ile yapılacak alımlarda boş kalan 184 kadro için alım yapılacak.

Çaykur; Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’un il ve ilçelerindeki fabrikalarında çalıştırılmak üzere 200 çay eksperi için geçtiğimiz günlerde bölge genelinde iş ilanına çıkmış ve KPSS şartı ile yapılan başvurularda 16 kişi başvuruda bulunmuş, 184 kadro ise boş kalmıştı. Çaykur, boş kalan 184 mevsimlik işçi kategorisinde çalışacak çay eksperi alımı için bu kez İŞKUR üzerinden ülke genelinde iş ilanına çıktı.

22 Şubat’ta başlayan başvurular 10 gün sürecek ve 2 Mart’ta sona erecek. Meslek Yüksek Okullarının Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümünden mezunlardan Önlisans düzeyinde Çay Eksperleri alımında 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerli olup, KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış adayların başvurusu kabul edilecek.

Adaylar, 2 Mart tarihine kadar İŞKUR’a şahsen ya da www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabiliyor.

Çaykur'un ülke genelinde çıktığı iş ilanıyla da 184 çay eksperi ihtiyacını gideremeyeceği öngörülüyor. Çaykur, ülke genelindeki iş ilanı ile çay eksperi ihtiyacını gideremeyince Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerini kapsayacak şekilde KPSS şartı olmadan bölgesel bazda iş ilanına çıkacak. O başvuruların 7 Mart'tan sonra başlayacağı tahmin ediliyor.