ÇAYKUR, 190 Bin Ton Yaş Çay Aldı

ÇAYKUR, 190 Bin Ton Yaş Çay Aldı
ÇAYKUR, 2023 yılı yaş çay sezonu 1. sürgün alımlarında üreticilerden bugüne kadar 190 bin ton yaş çay yaprağı satın aldı.

ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerimde yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda üretimi yapılan yaş çayda 2023 yılı 1. Sürgün kampanya dönemini hafta içi tamamlayacak. ÇAYKUR’un 10 Mayıs’ta açılışını gerçekleştirdiği kampanya döneminde bugüne kadar üreticilerden 190 bin ton yaş çay aldığı öğrenildi.

Günlük yaş çay alımlarının bin tona düştüğü bilgisine ulaşılan ÇAYKUR, 1. sürgün kampanya dönemi boyunca fabrikaların hiçbirinde kontenjan uygulamadı ve serbest mübayaa yaparak çok rahat ve huzurlu bir şekilde alım gerçekleştirdi. Bu süreçte özel sektör yaş çay fabrikaları da üreticiyi mağdur etmeden hatta zaman zaman ÇAYKUR taban fiyatının da üzerine çıkarak alım yaptı.

ÇAYKUR, 2022 yılının birinci sürgün döneminde 212 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirirken, bu yıl birinci sürgün alımlarının 195 bin ton dolaylarında tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan 1. sürgün dönemine ait Mayıs ayı yaş çay paralarının 26 Haziran’da üreticilere ödenmesi bekleniliyor.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum