Çaykur 2.Sürgünde 223 bin ton çay aldı

Çaykur 2.Sürgünde 223 bin ton çay aldı
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2009 yılı yaş çay kampanyası kapsamında ikinci sürgünde şu ana kadar 223 bin ton civarında yaş çay aldıklarını, böylece bu sezon toplam 426 bin ton civarında yaş çay almış olduklarını söyledi.

Yüce yaptığı açıklamada, 15 Mayısta başladıkları 2009 yılı yaş çay alım kampanyası ikinci sürgün alımlarında sona yaklaştıklarını belirtti.

Fabrikalarının teorik kapasitelerine göre yaş çay alım programlarını her sürgünde 200 bin ton civarında olmak üzere sezon boyunca toplam 600 bin ton olarak belirlediklerini ifade eden Yüce, şöyle devam etti:

''Bu kapsamda birinci sürgünde 202 bin 445 ton yaş çay alımı gerçekleştirmiştik. İkinci sürgünde ise şu ana kadar 223 bin ton civarında yaş çay aldık. Böylece bu sezon toplam 426 bin ton civarında yaş çay almış olduk. Alımlarımız yüksek kesimdeki 6 farklı yerde az miktarda devam ediyor. Birkaç gün içinde bunun da tamamlanacağını tahmin ediyoruz.''

Üçüncü sürgün için hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Yüce, ''Yaklaşık bir hafta sonra üçüncü sürgün alımlarına başlamayı planlıyoruz. Üçüncü sürgünde üreticilerden geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dekar başına 300 kilogram yaş çay alacağız'' dedi.

Yüce, birinci sürgünde mayıs ayında aldıkları yaş çayın 70 milyon lira olarak tahakkuk eden ürün bedellerini daha önce üreticilere ödediklerini anımsatarak, haziran ayında aldıkları yaş çayın ürün bedeli karşılığı olan yaklaşık 89 milyon liranın da 25 Ağustos Salı gününden itibaren ödenmesine başlanacağını söyledi