ÇAYKUR 2. Sürgünde 267 Bin Ton Çay Aldı

ÇAYKUR 2. Sürgünde 267 Bin Ton Çay Aldı
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, son günlerine geldikleri 2. Sürgün yaş çay döneminde 267 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını açıkladı. Alim, 2. Sürgüne ait yaş çay ödemelerinin Kurban Bayramı öncesi yapılacağını da sözlerine ekledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, 2. Sürgün yaş çay dönemini değerlendirmek üzere Ziraat Mevkiindeki Çayla Cafe’de basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Dr. Turgay Turna ve Süleyman Pınarbaş da katıldı.

Birinci sürgünde 217 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını ve birinci sürgünden kalan 139 milyon lirayı bugün ve yarın üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını kaydeden Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “Bugünlerde ikinci sürgünü de bitirmek üzereyiz. Bu sürgünde 267 bin ton yaş çay alımı yaptık. 589 kilo da beyaz çay aldık. Organik olarak 20 bin 850 ton çay aldık. İkinci sürgüne ait yaş çay ödemelerini büyük bir ihtimalle Kurban Bayramı öncesi yapacağız” diye konuştu.

Öte yandan son yıllarda 220 bin ton bandını geçmekte zorlanan ve çay almayan-alamayan ÇAYKUR'un 2. sürgünde aldığı 267 bin ton son yılların sürgün rekoru oldu.