ÇAYKUR, 2. Sürgünü Ne Zaman Kapatacak? İşte Cevabı

ÇAYKUR, 2. Sürgünü Ne Zaman Kapatacak? İşte Cevabı
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgünde bugün itibariyle 195 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini ve 2. sürgün alımlarının Kurban Bayramı sonrasında da devam edebileceğini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, olay53'e yaptığı açıklamada, 1 Temmuz'da açtıkları ikinci sürgün döneminde bugün itibariyle 195 bin ton yaş çay alımını gerçekleştirdiklerini ve bu yıl 483 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını belirtti.

ÇAYKUR olarak yaş çay alımlarını sorunsuz bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Genel Müdür Vekili Alim, günde 9 bin ton yaş çay işlediklerini kaydederek, “Fabrikalarımız tam kapasite ile çalışıyor. Yaş çay alımlarımız da sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. İkinci sürgün döneminde bugün itibariyle 195 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. İkinci sürgün döneminin sonlarına yaklaşırken üretimin sona erdiği bölgelerde hafta içinden itibaren alım yerlerini kapatmaya başlayacağız. Ancak üreticilerimizin çay topladığı ve henüz üretimin sona ermediği bölgelerdeki hiçbir alım yerimizi kapatmayacağız. Bu nedenle ikinci sürgün alımlarımız bayrama kadar devam edecek. Olur da kotası kadar satması gereken çayı bayram sonrasına kalan üreticilerimiz olursa onları da mağdur etmeyecek ve çaylarını alacağız.” diye konuştu.