ÇAYKUR 3. Sürgünü Açıyor. 3. Sürgünde Şok Kota! İşte 3. Sürgün Kotası

ÇAYKUR 3. Sürgünü Açıyor. 3. Sürgünde Şok Kota! İşte 3. Sürgün Kotası
Yaş çay alımlarında son 20 yılın rekorunu kıran ÇAYKUR, buna rağmen 3. sürgünde de kotayı düşürmedi. ÇAYKUR'un 3. sürgün için belirlediği öğrenilen 400 kg kota ile tarihinin en fazla çayını almaya sadece bir aylık bir süre kaldı.

ÇAYKUR, yaş çay döneminin 3. sürgününü 27 Ağustos Salı günü açacak. ÇAYKUR  Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, olay53'e yaptığı açıklamada 3. sürgün kotasını 400 kilo olarak belirlediklerini söyledi.

Yusuf Ziya Alim'in ÇAYKUR Genel Müdür Vekili olarak atanmasının ardından yaş çay alımlarında ve kuru çay satışlarında son 20 yılın rekorlarını kıran ÇAYKUR'dan üreticiye güzel haber geldi. ÇAYKUR  Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, olay53'e yaptığı açıklamada, ÇAYKUR olarak bugüne kadar üreticinin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya da devam edeceklerini belirterek, 3. sürgünde de kotayı 400 kg olarak belirlediklerini kaydetti. 

Alim, üreticiyi mağdur etmemek adına kotada herhangi bir düşüşe gitmediklerini ancak bunun yanında üreticilerin de ÇAYKUR'u kendi evlatları gibi görerek evsafına uygun kaliteli çay toplayarak ÇAYKUR'a sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Öte yandan ÇAYKUR'un 3. sürgün kotasını 400 kilo olarak açıklaması dolayısıyla özel sektörün 3. sürgün de ÇAYKUR kilo fiyatının üzerine çıkarak alımlar yapması bekleniyor.