Çaykur 4 Gün Peşpeşe Çay Alacak

Çaykur 4 Gün Peşpeşe Çay Alacak
Yaş çay sezonuna yeniliklerle girmeyi hedefleyen Çaykur, yeni sezonda 4 gün peş peşe çay alacak.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaş çay alımlarında geçen yıl başlattıkları randevulu sistemi daha da geliştirerek özellikle gurbette yaşayan ve çay sezonunda bölgeye gelen üreticileri rahatlatacak olan peş peşe 4 gün süreli yaş çay alım programının bu yıl uygulanabileceğini belirtti. Yaş çay sezonunu erken açacaklarını kaydeden Genel Müdür Sütlüoğlu, dünyada çok az miktarda üretilen beyaz çay üretmeyi de hedeflediklerini söyledi.

Genel Müdür Sütlüoğlu; “Bildiğiniz gibi geçen yıl çayda randevulu sistemi hayata geçirdik. Randevulu sistem çok rahatlık ve huzur getirdi. Vatandaşlarımız rahatlıkla çaylarını sattılar. Bu senede randevulu sistemi geliştirerek devam ettireceğiz. Randevulu sistemde daha önce söylediğimiz ancak bu seneye ertelediğimiz peş peşe 4 günde çayını verme noktasında vatandaşlarımıza soracağız ve onların cevaplarını bekleyeceğiz. Özellikle çay bölgesi dışında yaşayan gurbetçi hemşerilerimizin de çaylarını toplayabilmeleri ve aile birliğinin bozulmadan ailevi bir sıkıntı oluşturmadan çayını topladıktan sonra kısa sürede tekrar ikametgâhının olduğu yere dönebilmesini sağlayacak olan peş peşe 4 güne kadar çayını vermesi noktasında üreticilerimize SMS’lerle telefon anketi şeklinde soracağız. “  dedi.

imdat-sutluoglu-caykur-genel-muduru.20140331161308.jpg

Üreticiden satın alınan yaş çayın alımyerlerinde bekletilmeden direk fabrikaya göndermeyi planladıklarını belirten Genel Müdür Sütlüoğlu üreticilere randevulu sistemde çay satabileceği günle birlikte birde saat aralığı verebileceklerini söyledi. Bunun zorlama ile değil üreticilerin istekleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini vurgularken; “ Şuanda bizim düşündüğümüz randevulu sistemle birlikte alımları yaymak ve çay alım yerlerine çayı koymadan üreticiden direkt araçlara çayı almak fabrikalara çayı nakletmek. Yani randevulu sistemi bu yönde geliştiriyoruz. Vatandaşımıza yalnız gün vermeyeceğiz. Bundan sonra birde saat vereceğiz. Diyeceğiz ki şu gün şu saatte ve ya şu saatler arasında çayını getireceksin. Fabrikalar kendi ihtiyaçlarına göre saatlik çay ihtiyaçlarına göre bir alım programı yapacaklar. Bildiğiniz gibi birçok uygunsuzluk kalitenin düşmesi ve çayda olagelen bir takım olumsuz sonuçlar çayın alım yerine dökülmesi ve alım yerinden tekrar arabaya yüklenerek nakledilmesi nedeni ile oluşuyor. Biz çaylarımı alım yerine dökmeden direk arabalara alarak nakledeceğiz. Bunun içinde alım programımızı 24 saate yaymayı düşünüyoruz. Tabi ki üreticimiz, hemşerilerimiz buna uygundur derse yani birada bir dayatma söz konusu değil. Hemşerilerimize soracağız. Hemşerilerimiz uygundur derse bu sistemi uygulamaya koyacağız. Burada yapmak istediğimiz normal randevulu sistemin yanında gece 12 ile sabah 07 saatleri arasında peş peşe 4 gün çayını vermek isteyen gerek gurbetçi vatandaşlarımız gerekse çay bölgelerinde ikamet eden vatandaşlarımıza getir çayını ver diyeceğiz eğer bunu arzu ederlerse SMS’lerle vatandaşımıza sorulacak gece 24:00, 07:00 saatleri arasında çayını vermek isteyen vatandaşlarımızın bu anketlerle telefonla cevap vermelerini istiyoruz. Bunun sonuncunda biz de alım politikalarımızı belirleyeceğiz vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda. Bunada bir dayatma söz konusu değildir vatandaşımız isterse olacak istemezse zaten böyle bir uygulama yapılmayacak.

Genel Müdür Sütlüoğlu kampanyanın bu yılda erken açılacağını söylerken bu yıl tüketicinin çok merak ettiği ve dünyada çok az miktarda üretilen beyaz çay üretmeyi de hedeflediklerini söyledi. Beyaz çay için evsafa uygun ve belirtilen miktarda uygun mamul getiren üreticilere farklı fiyat verileceğini belirtti. Genel Müdür Sütlüoğlu ; “ Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi kampanyamızı erken açacağız. Çaylar çok taze iken alacağız ve erken aldığımız çaylara iyi fiyatlar vereceğiz. Geçen sene verdiğimiz fiyatların üzerinde fiyat vereceğiz. Bu sene beyaz çay üretmeyi de hedefliyoruz. Ona da çok iyi fiyat vereceğiz eğer vatandaşımız bize arzu ettiğimiz miktarda beyaz çayı için çay getirirse ki bu sadece tomurcuk bölgesinden üretilen bir çaydır. Bunu vatandaşımız bize getirirse bu sene beyaz çay da üretmek istiyoruz. Çok kaliteli çay üretmek istiyoruz. Alım sürecini de yayarak vatandaşımızı mağdur etmeden çayında kalitesini en azami seviye ye çıkartarak üretimi gerçekleştirmek istiyoruz.”