Çaykur, 40 Engelli ve 17 Eski Hükümlü İşçi Alacak

Çaykur, 40 Engelli ve 17 Eski Hükümlü İşçi Alacak
ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki çay fabrikalarında geçici süreli istihdam edilmek üzere 40 engelli ve 17 eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan (TMY) statüsünde kayıtlı iş arayanlar olmak üzere toplamda 57 işçi alınacak.

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun İl Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun il ve ilçelerinde ikamet eden, geçici işçi statüsünde çalıştırılmak üzere, en az ilkokul mezunu, beden işçisi (Genel) mesleğinde engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan (TMY) statüsünde kayıtlı iş arayan toplam 57 kişilik işçi alımı yapılacak.

Alımlar kapsamında Rize’de 32 engelli ve 10 eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan (TMY) statüsünde kayıtlı iş arayan, Artvin’de 2 eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan (TMY) statüsünde kayıtlı iş arayan, Trabzon’da 5 engelli ve 5 eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan (TMY) statüsünde kayıtlı iş arayan, Giresun’da ise 3 engelli işçi alımı yapılacak.

Giresun için başvurular 25 Nisan’da başlamış olup, 4 Mayıs’ta sona erecek. Rize, Artvin ve Trabzon için başvurular 27 Nisan’da başlayıp 7 Mayıs’ta sona erecek. Tüm başvurular için (Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun) noter kurası 15 Mayıs 2018 Salı günü saat: 13.30’da Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda Çaykur tarafından yapılacak.

Başvuruda bulunacak adaylar belirtilen başvuru tarihleri arasında ikametgahının bulunduğu ile başvuruda bulunabilecek. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. (Örneğin ikametgahı Rize veya ilçelerinde olanlar Rize için, Trabzon veya ilçelerinde olanlar Trabzon için başvurabilir) Başvuru tarihinden itibaren ikametgahını bu 4 ile veya ilçelerine aldıran kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Başvurular İşkur’un internet sayfası www.iskur.gov.tr ile Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon İşkur İl Müdürlükleri ile Sürmene ve Vakfıkebir İşkur hizmet noktalarına yapılabilecek.  (Adaylar ikametgahının bulunduğu İşkur Müdürlüklerine veya İşkur internet sayfasından ikametgah ili için başvuruda bulunabilecek)

Rize’de işe alınacak engelli ve eski hükümlüler Fındıklı Çay Fabrikasında, Giresun’da alınacaklar Tirebolu Çay Fabrikasında, Artvin’de alınacaklar Arhavi Çay Fabrikasında, Trabzon’da alınacak olanlar ise Karaca Çay Fabrikasında işe başlatılacak.

Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurularının geçersiz hale getirilmesi ve işe alım işlemlerinin iptal edilmesinde, Kurumun ve ÇAYKUR'un yasal işlem yapma hakkı saklıdır.