Çaykur Bir Fabrikayı Daha Kapattı

Çaykur Bir Fabrikayı Daha Kapattı
Çaykur'a ait kapalı 5 fabrikaya bir tane daha eklendi. İyidere Kalecik Çay Fabrikasının imalata kapanması nedeniyle üreticiler hem şaşkın hem öfkeli...

Yaş çay sezonu başlamasına rağmen Çaykur'un 5 fabrikası sezona yetiştirilemediği için kapalı tutulurken, İyidere Kalecik Köyü Çay Fabrikası da organik çay fabrikasına dönüştürüleceği için kapatıldı. Bölgede mubayaa edilen yaş çay çevredeki başka fabrikalara aktarılırken, aktarma saatlerine tepki gösteren vatandaşlar, Çaykur'a ve siyasilere tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre Kalecik Çay Fabrikasında, İkizdere'de yapılacak olan organik çay fabrikası üretime başlayıncaya kadar organik çay işleyecek. Sezonun tam ortasında alınan kararla kapatılan ve organik üretime dönüştürüleceği için temizlenen fabrikaya bağlı müstahsillerden toplanan yaş çay çevredeki başka fabrikalara aktarılıyor. İkizdere bölgesindeki yaklaşık 40 tonluk organik çayı işlemesi için 150 tonluk fabrikanın kapatılması ve köylüden alınan yaş çayın başka yerlere aktarılması vatandaşın canını sıktı. Aktarma saatlerinin uygun olmaması nedeniyle şikayetçi olan Kalecik Köyü sakinleri, 40 ton organik çay için 150 tonluk fabrikanın kapatılmasına anlam veremiyor.

Aktarma saati olarak kendilerine gece 10'da çayınızı getirin diyen yetkililere seslenen Kalecik Köylüleri, "Vatandaşı isyan ettirmek mi istiyorlar?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

ÇAYKUR'UN KAPALI OLAN 6'INCI FABRİKASI

Çaykur'a ait Hopa, Fındıklı, Sabuncular, Hayrat, Bölümlü fabrikaları sezon başından beri kapalı bulunurken, Kalecik fabrikasının da kapatılmasıyla Çaykur'a ait 6 fabrika üretim dışı tutuluyor.

İşte Kalecik Köyü halkının konuyla ilgili görüşleri...

Haber: Deniz Varlı