Çaykur Bugüne Kadar Ne Kadar Çay Aldı?

Çaykur Bugüne Kadar Ne Kadar Çay Aldı?
ÇAYKUR tarafından, birinci sürgün döneminde bugüne kadar 116 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (ÇAYKUR) yapılan yazılı açıklamada, yaş çay alım kampanyasının 19 Mayıs'ta başladığı anımsatıldı. Bütün fabrikalarda alım yeri stokunun 7- 8 bin tonun üzerinde seyrettiği belirtilen açıklamada, şu an itibariyle 47 işletmede toplam üretim kapasitesinin üzerine çıkılarak maksimum seviyelerde üretim gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bugüne kadar 116 bin ton yaş çay alımı yapıldığı bildirilerek, şunlar kaydedildi: "Alım yerlerimizde bir kilogram fazla çay alabilmek ve üreticilerimizi rahatlatmak adına işletmelerimizde maksimum çay üretimi için her türlü imkanı değerlendirerek şartlarımızı zorlamaktayız. İnşallah yakın zamanda gerek bizim çabalarımız gerekse üreticilerimizin anlayışlı yaklaşımlarıyla kontenjan uygulamamızda artışlar olacağına ve daha rahat çay alımları yapacağımıza inanıyoruz. Üreticilerimizden acele etmeden mevcut kontenjan uygulamalarımıza uygun çay toplamalarını tekraren hatırlatıyoruz. Gösterdikleri anlayış için de teşekkür ediyoruz. Sürgün başında da dediğimiz gibi ÇAYKUR olarak kota karşılığı çayın alımını taahhüt etmekteyiz." 

ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN KONTENJANDA BİR MİKTAR ARTIŞ OLACAK

Öte yandan ÇAYKUR'un Çarşamba gününden itibaren kontenjan miktarında bir miktar artışa gideceği öğrenildi. Çay üreticilerinden çay hasadını bitiren oldukça kontenjan miktarındaki artışında yükseleceği bilgisine ulaşıldı.

ÇAYKUR'un günlük 15 kg kontenjan uygulamasıyla çay alımları günlük yaş çay işleme kapasitesi olan  9 bin 100 tona ulaşıyor. ÇAYKUR'un kontenjanı 20 kg'ye çıkarması halinde ise tüm üreticilerin çay hasadında bulunması halinde  günlük alım miktarı 12 bin 500 tona çıkarak günlük çay işleme kapasitesinin yüzde 30 aşılmış oluyor.