Çaykur Bundan Dolayı 1 Milyon TL'den Fazla Zarar Ediyor

Çaykur Bundan Dolayı 1 Milyon TL'den Fazla Zarar Ediyor
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun neden olduğu bu olay sonrası Çaykur yılda 1 Milyon TL.'den fazla zarar ediyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinde 202 bin çay üreticisi ile 1 milyonu aşkın insanın geçim kaynağı, Türkiye’nin en büyük çay üreticisi, bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan Çaykur, Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun hatalı ve yanlış kararlarının bedelini ağır bir şekilde ödemeye devam ediyor.

Mayıs ayı öncesi uyguladığı erken alım çay fiyat politikasıyla üreticilerin büyük tepkisini çeken, çay eksperleriyle, fabrika müdürlerini tehdit eden, uygulamalarıyla çay üreticisini sürekli ezen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun çay alım evlerindeki personeli azaltması sonucu, alım evlerinde yeterli sayıda Çaykur personeli kalmadığından yaklaşık 3000 alım evinden kamyonlara yüklenirken yere dökülen çaylar, yerden süpürülerek alınmadığından Çaykur’un hanesine zarar olarak işleniyor ve bu şekilde Çaykur’un günlük  zararı 10 tonu (15 Bin TL.), 1 sürgündeki zararı ise 300 tonu (450 Bin TL.)'yi geçiyor.

Yere dökülen çayların bir kısmını üreticiler yerden süpürüp alarak yeniden Çaykur’a satımını yaparken, Çaykur bu şekilde aynı yaş çaya ikinci kez para ödüyor, kamyondan dökülen yaş çayın bir kısmı ise bulunduğu alanda çürümeye terk ediliyor.

1. sürgünü 210 bin ton yaş çay alarak tamamlayan Çaykur’un bu sürgünde kamyondan dökülen çaylar dolayısıyla değeri 450 Bin TL’yi bulan 300 ton, 2. Sürgünde ise 228 bin ton çay alması dolayısıyla yaklaşık 500 Bin Tl’yi bulan 325 ton yaş çayı bu şekilde zayi ettiği tahmin ediliyor. 3 sürgün alım yapan Çaykur’un sadece kamyon yüklemeleri sonrası yere dökülen çaydan zararı 1 Milyon TL’yi geçiyor.

Hatırlanacağı üzere fabrikalardaki personel eksikliğini gidermek için Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, alım evlerindeki kürekçi, kantarcı ve kayıtçı tabir edilen personeli alım evlerinden alarak, alım evlerine tek personel olarak çay eksperlerini bırakmıştı.

Çaykur'a ait yaklaşık 3000 alım evinden kamyonlara çay yükleme işini ihaleye veren ancak bunda başarılı olunamadığından kamyonlar ya Gürcü işçiler tarafından dolduruluyor ya da vatandaş çayını alım evine sermeyip direkt kamyona boşaltıyor.

Bu şekilde sağlıksız bir şekilde yapılan kamyon yüklemeleri dolayısıyla her kamyon yüklenişinde 10 – 25 kilo arası yaş çay yere dökülüyor ancak bu çaylar personel olmadığından ve Gürcü işçilerde yere dökülen çayları süpürüp alım evine teslim etmediğinden Çaykur büyük kayıp yaşıyor.

İŞTE O ALIMEVLERİNDEN KAMYON YÜKLEMESİ SONRASI GERİYE KALAN GÖRÜNTÜLER:

kamyondan-dokulen-yas-cay-1.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-7.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-2.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-3.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-4.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-5.jpg

kamyondan-dokulen-yas-cay-6.jpg