Çaykur Çay Eksperi Alımında Düğüm Çözülüyor

Çaykur Çay Eksperi Alımında Düğüm Çözülüyor
Çaykur’un KPSS şartı olmadan 175 çay eksperi alımı için İşkur aracılığıyla Türkiye genelinde çıktığı iş başvuruları sona erdi. 190 kişinin iş başvurusunda bulunduğu, alınacak çay eksperi sayısının ise 175’ten 178’e yükseldiği öğrenildi.

ÇAYKUR’un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’daki fabrikalarında mevsimlik işçi statüsünde çalıştırılmak üzere Meslek Yüksek Okullarının Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümünden mezun Önlisans düzeyinde KPSS şartı olmadan 175 adet Çay Eksperi alımı için 8 Mart’ta İşkur aracılığıyla Türkiye genelinde çıktığı iş başvuruları dün gece saat: 23.59 itibariyle sona erdi.

Alınacak 175 çay eksperi için 10 gün boyunca devam eden başvurularda Türkiye genelinde 190 kişinin başvuruda bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

190 başvuruya ait listenin İşkur Rize İl Müdürlüğü tarafından posta yolu ile Çaykur’a gönderildiği bilgisine ulaşılırken, posta yoluyla gönderilen listenin Çaykur’a ulaşmasının ardından Çaykur tarafından başvuran 190 kişinin Meslek Yüksek Okullarının Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümünden mezun Önlisans düzeyinde olup olmadıklarının inceleneceği ve incelemenin ardından diploma şartını taşıyan kişi sayısının belli olacağı öğrenildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde KPSS şartı ile yapılan alımlarda başvuruda bulunan 25 kişiden 2’sinin diploma şartına uymamalarına rağmen başvuruda bulunduklarından, 1 kişinin ise bilgilerinde hata bulunduğundan elendiği ve alınacak 175 çay eksperi kadrosunun 178’e yükseldiği öğrenildi.

Çay eksperi alımı ile ilgili başvuru şartlarını taşıyan aday sayısı ve alımlarla ilgili diğer açıklamaların gelecek haftanın ortasından sonra Çaykur tarafından açıklanması bekleniyor.