ÇAYKUR DİDİ Stadı’nın Yanına İnşa Edilmekte Olan Bina Tepkilere Neden Oldu

ÇAYKUR DİDİ Stadı’nın Yanına İnşa Edilmekte Olan Bina Tepkilere Neden Oldu
Süper Lig ekiplerinden ÇAYKUR Rizespor’un maçlarını oynadığı ÇAYKUR DİDİ Stadı’nın hemen yanında temeli atılarak inşaatına başlanan bina büyük tepkilere neden oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ÇAYKUR DİDİ Stadı’nın hemen yanında yapımına başlanan Güreş Eğitim ve Kamp Binası inşaatı tepkileri de beraberinde getirdi.

Çaykur Rizespor’un maçlarını oynadığı stadın çevresindeki alanın son derece yetersiz kaldığından başta otopark sorunu ile birlikte taraftarların stada girip çıkmalarında da büyük sorunlar yaşandığını kaydeden çevre sakinleri, “Stadın fiziki yetersizliği ile ilgili sorunlar çözülmezken inşaatına başlanan Güreş Eğitim ve Kamp Binası sorunları daha da artıracak. Stadın deniz tarafında Karadeniz sahil yolu ile stat arasına sıkıştırılarak inşaatına başlanan bina plansız bir şekilde burada yapılmaktadır.” dedi.

Stadın hemen yanına yapılmakta olan inşaatın bir an önce durdurulmasını isteyen vatandaşlar, “ÇAYKUR DİDİ Stadı fiziki olarak yetersiz. Stadın iki tarafından karayolu geçiyor. Ön tarafında spor salonu ile kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Arka tarafından dere akıyor. Stadın çevresinde adeta adım atacak yer yokken şimdide binanın yapılmasına bir anlam veremiyoruz. Bu durum taraftarların stadyuma rahat bir şekilde girip çıkmasına da engel olacak. Ayrıca her hangi bir tehlikeli durumda stadın tahliyesine de engel olacak. Stad ile yol arasında küçük bir alana sıkıştırılarak yapılacak olan bina çirkin bir görüntüye de neden olacak. Yetkililerden bu binanın inşaatının durdurulmasını istiyoruz” diye tepkilerini dile getirdi.

caykur-didi-stadinin-yanina-insa-edilmekte-olan-bina-tepkilere-neden-oldu-1.jpgcaykur-didi-stadinin-yanina-insa-edilmekte-olan-bina-tepkilere-neden-oldu-3.jpgcaykur-didi-stadinin-yanina-insa-edilmekte-olan-bina-tepkilere-neden-oldu-5.jpg

Haber: Alihan Telatar