ÇAYKUR, Fabrikalardan 24 Saat Yaş Çay Alımını Durdurdu

ÇAYKUR, Fabrikalardan 24 Saat Yaş Çay Alımını Durdurdu
ÇAYKUR, üreticilerin istedikleri zamanda yaş çay fabrikalarına direkt çay satmaları uygulamasını nakliye kooperatiflerinin iş bırakması nedeniyle durdurmak zorunda kaldı.

ÇAYKUR, 2 gün önce üreticilerin Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da kayıtlı oldukları fabrikalara istedikleri saatte yaş çay satabileceklerini bildirdi. ÇAYKUR’un günün 24 saatinde üreticilerden yaş çay alımına imkan sağlayan uygulama üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanırken, ÇAYKUR’un yaş çay alım evleri aracılığıyla üreticilerden satın aldığı yaş çayların fabrikalara nakliyesini sağlayan kamyoncu kooperatifleri sefer sayılarının azalacağı gerekçesiyle uygulamaya tepki göstererek iş bıraktı. Bunun üzerine ÇAYKUR, 2 gün önce uygulamaya geçirdiği fabrikaların üreticilerden direkt çay alımını; alım evlerindeki çayın fabrikalara nakliyesinde yaşanacak sıkıntı dolayısıyla üreticilerin daha fazla mağduriyet yaşamamaları için durdurduğunu üreticilere bildirdi.

ÇAYKUR’dan üreticilere gönderilen kısa SMS’te “Nakliye kooperatiflerinin işi bırakması nedeni ile mağduriyetin daha çok olmaması için fabrika içinde yaş çay alımı durdurulmuştur.” İfadeleri kullanıldı.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum