Çaykur Fabrikaları Yetiştiremedi, Sütlüoğlu Kontenjan ve Randevuyu Devreye Soktu

Çaykur Fabrikaları Yetiştiremedi, Sütlüoğlu Kontenjan ve Randevuyu Devreye Soktu
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bir yaş çay sezonunda daha çay fabrikalarını sezona yetiştiremeyince kısa sürede kontenjan ve randevulu sistemi devreye soktu.

Çaykur’un Rize Fındıklı, Artvin Hopa ve Trabzon’un Of ilçesine bağlı Hayrat Çay fabrikalarının yaş çay sezonuna yetiştirilemediği öğrenildi. 3 fabrikanın sezona yetişmeyişi nedeniyle Çaykur sezonun başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen randevulu sistem ile kontenjan uygulamasına geçti.

9000 ton günlük kapasiteye sahip olmasına rağmen 500 tonluk Pazar Çay Fabrikası henüz devreye girmediğinden 8500 ton günlük kapasiteye sahip olan Çaykur’da 855 tonluk 3 fabrika da sezona yetiştirilemedi ve Çaykur, günlük 7645 ton kapasite ile çalışmak zorunda kaldı. Sezona yetişmeyen Fındıklı Çay Fabrikası 350 ton, Hayrat Çay Fabrikası 255 ton ve Hopa Çay Fabrikası 250 ton kapasiteye sahipken, bu fabrikalardan Fndıklı ve Hopa’nın bugün akşam saatlerine doğru, Hayrat’ın ise gelecek hafta içerisinde üretime geçmesi bekleniyor.

Çaykur’un kontenjan ve randevulu sisteme geçmesi nedeniyle bazı özel sektör fabrikalarının düşük fiyatlarla çay alımı yaptığı bilgisine ulaşılırken, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu döneminde daha önce de sık sık fabrikalar sezona yetişmediğinden Çaykur tarihinde ilk gün kontenjan uygulamasına geçmek zorunda kalmış ve çay üreticileri düşük fiyatla çay alan özel sektöre çay vermek zorunda bırakılarak mağdur edilmişti.