ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim: "Hedefimiz Kaliteli Çay Üretmek"

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim: "Hedefimiz Kaliteli Çay Üretmek"
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çay üreticilerinin de desteğiyle kaliteli çay üretmek ve ürettikleri çayı en iyi şartlarda pazarlayabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen 2019 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirdi.

Hedefimiz kaliteli çay üretmek"

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ise Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde bulundurduğu bin 314 memur, bin 422 daimi, 8 bin 932 geçici olmak üzere toplam 11 bin 668 personelle çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

caykur-genel-muduru-yusuf-ziya-alim-001.jpg

Çay tarımının Rize, Artvin, Trabzon ve kısmen Giresun ile Ordu illerini kapsayan 785 bin dekar alan üzerinde yaklaşık 196 bin üretici aile tarafından yapıldığını belirten Alim, "Hedefimiz kaliteli çay üretmek ve ürettiğimiz çayı en iyi şartlarda pazarlayabilmektir. Her zaman olduğu gibi bu konuda en büyük destekçilerimiz şüphesiz bizimle uyumlu çalışan emektar üreticilerimiz ve yıllardır damak tadını değiştirmeyen vefakar tüketicilerimiz olacaktır. İnanıyorum ki bu yıl üretici ve çalışanlarımızla daha iyi dayanışma içerisinde olacağız." dedi.

Alim, Doğu Karadeniz'de yetişen ve ekolojik şartlar nedeniyle kış aylarında kar altında kalan çayın en belirgin özelliğinin tarımında kimyasal ilaç, üretim aşamalarında katkı maddesi kullanılmaması olduğuna işaret ederek, çayda pestisit kalıntısının bulunmamasının sağlıklı ve doğal çay üretimi için en önemli kıstas olduğunu, Türk çayı için çok önemli bir avantaj teşkil ettiğini vurguladı.

yusuf-ziya-alim-005.jpg